Munatoti eli eggnog

Eggnog eli munatoti on talven maistuvimpia juomia.
  • 4 annosta

Ainekset

2 dl
täysmaitoa
2 dl
kuohukermaa
2
kanelitankoa
1
luomuappelsiinin raastettu kuori
2
tähtianista
4
neilikkaa
½ dl
sokeria
4
kananmunaa eroteltuna
1 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
cavadosta tai rommia
Koristeluun:
muskottipähkinää

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan maito, kerma ja mausteet. Anna kuumentua ja nosta kattila levyltä. Anna mausteiden uuttua maidossa kannen alla vartin verran.

    Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

    Kaada siivilän läpi ohuena nauhana maito-kermaseoksesta puolet muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Siivilöi mausteet pois lopusta maidosta ja kaada maustunut maito takaisin kattilaan.

    Kaada vaahto kattilaan lopun maidon kanssa ja nosta levylle pienelle lämmölle. Sekoita koko ajan kunnes seos paksuuntuu.

    Nosta levyltä ja anna jäähtyä kylmäksi.

    Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon vaahdotuksen loppuvaiheessa kermaa ja vaniljasokeria. Jatka vaahdotusta vielä hetki. Yhdistä jäähtynyt maito-munavaahto, valkuais-kermavaahto ja rommi.

    Kaada laseihin ja koristele hyppysellisellä muskottipähkinää.

Kommentit

    Näytä lisää