Porkkanarieskat

Porkkana-, lanttu- tai perunalaatikon jämät voi käyttää hyvin rieskaan.
  • 6 rieskaa

Ainekset

3 dl
Porkkana-, lanttu- tai perunalaatikon jämiä
1 tl
suolaa (tarvittaessa)
1
kananmuna
2-3 dl
ohrajauhoja
sulaa voita voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kylmään laatikkoon suola, munat ja jauhot. Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä. Taikinaan ei tarvitse vaivata sitkoa.
  2. Taputtele taikinasta neljä pientä, pyöreää rieskaa leivinpaperin päälle. Käytä jauhoja apuna, ettei taikina tartu. Pistele rieskat haarukalla.

  3. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Paista rieskoja 5-8 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut. Voitele rieskat sulalla voilla ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää