Pulled pork -hodarit ja lisukkeet - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pulled pork -hodarit ja lisukkeet

Joulun jälkeen maistuu jo jokin muu kuin jouluruoka. Uuden vuoden juhlat järjestetään trendikkäiden herkkujen ympärille.

23.12.2014 10:39

Ainekset

  • n. 2 kg

    kimpale possun lapaa tai etuselkää eli kassleria

  • <b>Kuivamausteseos:</b>

  • 1 rkl

    jauhettua juustokuminaa

  • 1 rkl

    savupaprikajauhetta

  • 1 rkl

    chilirouhetta

  • 1 rkl

    cayennenpippuria

  • 1 rkl

    mustapippureita

  • 1 rkl

    suolaa

  • 1 rkl

    sipulijauhetta

  • 1 rkl

    valkosipulijauhetta

  • 1 dl

    kookospalmusokeria tai muuta ruskeaa sokeria

  • 3 rkl

    suolaa

  • <b>Marinadi:</b>

  • 1 dl

    kookospalmusokeria

  • 1/2 ltr

    punaviiniä

  • 1 ltr

    lihalientä

  • 3 rkl

    tekemääsi kuivamausteseosta

  • 2

    laakerinlehteä

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 8

    hodarisämpylää

  • versoja

  • <b>Chipotlemajoneesi:</b>

  • 2 dl

    majoneesia

  • 3 rkl

    säilöttyä chipotlechiliä (esim. La Costeña -merkkistä)

  • suolaa

  • <b>Jalopenohilloke:</b>

  • 2 dl

    hienonnettua säilykejalopeñoa

  • 2

    tuoretta vihreää jalopeñoa

  • 2 1/2 dl

    hillo-marmeladisokeria

Valmistusohjeet

  1. Valmista majoneesi ja hillo etukäteen valmiiksi.

  2. Majoneesi: Avaa säilykechipotlepurkki ja hienonna chili veitsellä. Sekoita se majoneesin joukkoon ja mausta suolalla. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat muut lisukkeet.

  3. Jalopeñohilloke: Hienonna säilykejalopeñot ja tuoreet. Laita ne kattilaan hillo-marmeladisokerin kanssa ja keittele noin viisi minuuttia. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja jäähdytä. Jäähdyttyään nosta hillopurkit kylmään. Hilloke on valmista seuraavana päivänä valmistuksesta.

  4. Aloita valmistus pari päivää aikaisemmin maustamalla liha. Hienonna kuivamausteseos tasaiseksi jauheeksi huhmareessa. Hiero se käsin lihan pintaan. Säästä pari lusikallista paistoliemeen. Laita kelmuun tai muovipussiin ja nosta jääkaappiin maustumaan kahdeksi päiväksi.

  5. Ota liha huoneenlämpöön 3 tuntia ennen uuniin lisäämistä. Sisälämmön on parempi olla lähellä huoneenlämpöä kuin jääkaappilämpöä. Nosta liha pataan ja kaada päälle punaviiniä, lihalientä ja lisää mausteet. Kuumenna uuni 100-asteeseen. Kiehauta pata kuumaksi levyllä ja nosta kuuma pata uuniin. Anna lihan paistua ylikypsäksi eli noin 6-8 tuntia. Voit jättää sen vaikka yöksi uuniin. Nosta liha liemestä ja anna jäähtyä. Revi se suikaleiksi. Tarjoilua varten kuumenna lientä ja lisää lihasuikaleet kuumaan liemeen. Nosta ne sieltä hodarien sisään.

  6. Sivele hodarisämpylöiden pohjalle majoneesia, lisää runsaasti paistettua ylikypsää lihaa ja jalopeñohilloketta. Koristele annokset tuoreilla versoilla.

  7. Viinisuositus: Argento Seleccion Malbec 2013

  8. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat -kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit