Tapakset: Hirvenlihapullat, paprikaiset kanavartaat ja patatas bravas

Hirvenlihasta tehdyt cocktail-lihapullat ovat vertaansa vailla.

Ainekset

Hirvenlihapullat:
4
hapankorppua hienonnettuna jauheeksi
2
oksaa tuoretta rosmariinia
pari
oksaa tuoretta timjamia
120 gr
pekonia
2 dl
kermaa
400 gr
hirvenjauhelihaa
mustapippuria
suolaa
Paprikaiset kanavartaat
400 gr
broilerin sisäfileitä
3 tl
savupaprikajauhetta
3
valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
Patatas bravas
800 gr
kiinteitä perunoita
oliiviöljyä
suolaa
2 tl
savupaprikajauhetta
Tarjolle:
2 dl
aiolia (valkosipulimajoneesia)

Valmistusohjeet

  1. Hirvenlihapullat

    Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Hienonna hapankorput jauheeksi. Hienonna tuoreet yrtit. Hienonna pekoni aivan pieneksi veitsellä tai yleiskoneella. Yhdistä kaikki aineet ja anna turvota puoli tuntia huoneenlämmössä ennen valmistusta. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia ja nosta ne pellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista lihapullia 10 minuuttia, riippuen niiden koosta.
  2. Paprikaiset kanavartaat

    Leikkaa fileet ohuiksi tangoiksi ja nosta sekoituskulhoon. Ripottele mukaan mausteet ja öljy. Sekoita käsin. Työnnä varrastikkuihin ja paista parilapannulla kypsiksi.
  3. Patatas bravas

    Pese perunat. Jätä niihin kuoret. Keitä ne suolavedessä melkein kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä hieman ja pilko ne tämän jälkeen lohkoiksi.

    Kuumenna pannulla runsaasti oliiviöljyä ja ruskista perunoita, kunnes ne ovat saaneet hieman rapean ja kauniin kullanruskean pinnan. Mausta perunat suolalla sekä paprikajauheella, nosta ne tarjoiluastialle ja lusikoi päälle aiolia.
  4. Viinisuositus: Argento Seleccion Malbec 2013
  5. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää