Tuhti talvinen lihapata punaviinillä

Tuoreyrteistä tehty yrttikimppu maustaa lihapadan ja tuo tajunnan räjäyttävän yrttisen tuoksun koko kotiin.

2.1.2015 8:29

Ainekset

  • 800 gr

    naudan paistia

  • voita

  • 2

    sipulia

  • 4

    isoa valkosipulinkynttä

  • 250 gr

    herkkusieniä

  • 2 dl

    täyteläistä punaviiniä esim. Gracia de Chile Cabernet Sauvignon

  • 1/2 ltr

    lihalientä

  • 2 rkl

    sokeria

  • 3 tl

    suolaa

  • 8

    kokonaista mustapippuria

  • 1

    laakerinlehti

  • nippu tuoreita yrttejä esim. timjamia, rosmariinia ja persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha ja ruskista palat. Lisää ne pataan.

  2. Lisää pannulle voita ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetken aikaa. Lisää sipulit ja herkkusienet pataan.

  3. Kaada pataan punaviini ja lihaliemi. Lisää mausteet. Yrtit voi sitoa nippuun ja lisätä pataan nipussa. Kuumenna pata kiehuvaksi levyllä ja nosta 100-asteiseen uuniin noin 4-6 tunniksi.

  4. Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

  5. Viinisuositus: Gracia de Chile Cabernet Sauvignon

  6. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat -kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit