Chili con carne tortillojen kanssa

Tulinen meksikolaisruoka chili con carne tehdään kokolihasta. Arkisempi versio valmistuu samalla ohjeella jauhelihasta vähän nopeammalla kypsymisajalla.

Ainekset

600 gr
naudan lapaa tai etuselkää
voita paistamiseen
1 tl
juustokuminaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
kuivattua oreganoa
1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
2
tuoretta punaista chiliä
2
kuivattua keskivahvaa punaista chiliä
2 rkl
chipotlechiliä (esim. La Costeña -merkkistä)
1
kanelitanko
2 rkl
kookospalmusokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
600 gr
tomaattimurskaa
2 dl
lihalientä
2 dl
täyteläistä punaviiniä esim. Gracia de Chile Cabernet Sauvignon
400 gr
kypsiä kidney- tai mustapapuja valutettuna
Tarjolle:
tortillalettuja
ranskankermaa
korianteria
tuoretta chiliä
kuutioitua avokadoa
limettisiivuja

Valmistusohjeet

  1. Paloittele liha ronskeiksi paloiksi ja ruskista palat. Mausta ne juustokuminalla, savupaprikajauheella ja oreganolla. Laita lihat pataan ja lisää sinne lohkottu sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonnetut chilit ja chilitahna, kanelitanko, sokeria ja suolaa sekä pippuria.
  2. Kaada joukkoon tomaattimurska, lihaliemi ja punaviini. Sekoita ja kiehauta pata kuumaksi. Kuumenna uuni 100-asteeseen ja nosta kiehuva pata uuniin noin 4-6 tunniksi. Sekoita joukkoon lopuksi pavut.
  3. Tarjoile ylikypsää lihaa tortillan täytteenä. Levitä tortillan pohjalle ranskankermaa, päälle lihaa, kuutioitua avokadoa, chiliä ja korianteria. Nosta tarjolle muutama limettisiivu.
  4. Viinisuositus: Gracia de Chile Cabernet Sauvignon
  5. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat -kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää