Birchermysli

Birchermysli on eräänlaista tuorepuuroa, joka kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana jääkaappiin mehustumaan. Tee kerralla sellainen satsi, että siitä riittää pariksi aamuksi tai välipalaksi. Reseptin loi Vappu Pimiä.
  • 4 annosta

Ainekset

1-2
omenaa
2 ½ dl
kaura- tai ruishiutaleita
2 ½ dl
luonnonjogurttia, myös kookosmaitoa tai maitoa
2 dl
omenamehua
2-3 tl
hunajaa
½ tl
kanelia
kourallinen manteleita tai pähkinöitä rouhittuna
Lisäksi:
rusinoita, banaania, kuivattuja hedelmiä

Valmistusohjeet

  1. Raasta omena. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

    Lisää aamulla jogurttia, maitoa tai kookosmaitoa, jos massa on liian paksua. Lisää tarjoiltaessa haluamasi lisukkeet.

    Nauti terveellisenä aamiaisena, välipalana tai vaikka illan päätteeksi iltapalana.

Kommentit

    Näytä lisää