Laventeli-mustikkakakku tai -leivokset

Karita Tykän raakakakussa maistuu laventeli ja kookos.
  • 12-16 annosta

Ainekset

Pohja:
3 dl
parapähkinöitä tai macadamiapähkinöitä
liota vedessä 1 tunti, huuhtele ja valuta
3-4 kpl
kivettömiä taateleita
1 tl
vaniljajauhetta
ripaus laadukasta suolaa
Täyte:
4 dl
cashewpähkinöitä
liota vedessä mielellään 4 tuntia, huuhtele ja valuta
4 dl
kookoskermaa tai täysrasvaista kookosmaitoa
2 dl
kookosöljyä
5 rkl
raakahunajaa
3 rkl
sitruunan- tai limetinmehua
2 tl
vaniljajauhetta
1-2 rkl
kuivattua laventelia
ripaus suolaa
2 rkl
psylliumkuitua
ei pakollinen, mutta tekee kakusta kiinteämmän
3 dl
mustikoita, tuoreita tai pakastettuja

Valmistusohjeet

  1. Jauha pohjan aineksia monitoimikoneessa, kunnes muodostuu taikina. Painele se noin 20-senttisen vuoan pohjalle tai pienempiin vuokiin ja jätä odottamaan.

    Tee täyte sekoittamalla tehosekoittimessa tasaiseksi pähkinät, kookoskerma, kookosöljy, hunaja, sitruunanmehu
    ja mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon vielä psylliumkuitu.

    Kaada täyte kulhoon ja sekoittele varovasti joukkoon mustikat - tai kaada vajaa puolet täytteestä vuokaan tai vuokiin, sekoita loppuun mustikoita ja kaada ensimmäisen
    kerroksen päälle.

    Pane pakastimeen jähmettymään noin tunniksi, kunnes kakku tai leivokset ovat kokonaan jähmettyneet.

    Ota pois pakkasesta noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

    Kakku jääkaapissa pari päivää.

Kommentit

    Näytä lisää