Mantelimaito - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mantelimaito

Karita Tykkä tekee herkullista juomaa manteleista. Tämä juoma on täysin vegaani ja laktoositon.

8.1.2015 16:01
Määränoin 7 dl valmista juomaa

Ainekset

  • 2 ½ dl

    manteleita

  • liotettuina vedessä yön yli

  • 2

    kivetöntä taatelia tai 1-2 tl raakahunajaa

  • vegaaniseen versioon makeutukseen vaahtera- tai agavesiirappia

  • 7 ½ dl

    vettä

  • ripaus laadukasta suolaa

  • ripaus kanelia jos haluat

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele ja valuta mantelit huolellisesti. Laita tehosekoittimeen kaikki raaka-aineet ja jauha niin kauan, että maito on tasaista. Siivilöi maito käyttämällä pähkinämaitopussia, siivilää tai harsokangasta. Se on helpointa tehdä suuren kulhon päällä. Tähän tarkoitukseen käyvät myös kaupan verkkokankaiset kestohedelmäpussit. Kaada valmis maito puhtaaseen suljettavaan lasipulloon ja säilytä jääkaapissa. Mantelikuitua voit käyttää suolaisissa ja makeissa ruoissa tai kuivattaa jauhoksi kuivurissa. Nopea versio: Voit tehdä maidon mantelivoista ja vedestä tehosekoittimella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit