Ainekset
2 ½ dl
manteleita
liotettuina vedessä yön yli
2
kivetöntä taatelia tai 1-2 tl raakahunajaa
vegaaniseen versioon makeutukseen vaahtera- tai agavesiirappia
7 ½ dl
vettä
ripaus laadukasta suolaa
ripaus kanelia jos haluat
Valmistusohjeet
Huuhtele ja valuta mantelit huolellisesti. Laita tehosekoittimeen kaikki raaka-aineet ja jauha niin kauan, että maito on tasaista. Siivilöi maito käyttämällä pähkinämaitopussia, siivilää tai harsokangasta. Se on helpointa tehdä suuren kulhon päällä. Tähän tarkoitukseen käyvät myös kaupan verkkokankaiset kestohedelmäpussit. Kaada valmis maito puhtaaseen suljettavaan lasipulloon ja säilytä jääkaapissa. Mantelikuitua voit käyttää suolaisissa ja makeissa ruoissa tai kuivattaa jauhoksi kuivurissa. Nopea versio: Voit tehdä maidon mantelivoista ja vedestä tehosekoittimella.