Persilja-herkkusienipuuro

Puuron voit valmistaa risoton tyyliin kotimaisesta speltistä lounaaksi tai lisäkkeeksi.
  • 25 minuuttia
  • 4 annosta

Ainekset

4 dl
viljariisi spelttiä (suurimo)
7 dl
kanalientä
2 dl
vettä
1 dl
turkkilaista juogurttia
100 g
suolatonta voita
2 pnt
lehtipersiljaa
1 rasia
herkkusieniä
1 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulin kynsi
suolaa
parmesaania
salaattia
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Laita kattilaan voi, hienonnetut sipulit ja herkkusienet. Kuullota kattilassa pehmeiksi.

    Lisää speltti ja jatka kuullottamista. Lisää nestettä pikkuhiljaa ja keitä kypsäksi.

    Revi lehtipersiljasta lehdet ja keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
    Soseuta persiljat öljyn kanssa tasaiseksi mausteöljyksi.

    Mausta valmis puuro suolalla. Lisää persiljaöljyä, parmesaania ja jugurttia. Tarkista maku.

    Koristele annos salaattilohkoilla sekä ohueksi leikatuilla herkkusieniviipaleilla. Tarjoile annos.

Kommentit

    Näytä lisää