Persilja-herkkusienipuuro - Reseptit - Ilta-Sanomat

Persilja-herkkusienipuuro

Puuron voit valmistaa risoton tyyliin kotimaisesta speltistä lounaaksi tai lisäkkeeksi.

9.1.2015 14:47
Määrä4 annosta
Valmistusaika25 minuuttia

Ainekset

  • 4 dl

    viljariisi spelttiä (suurimo)

  • 7 dl

    kanalientä

  • 2 dl

    vettä

  • 1 dl

    turkkilaista juogurttia

  • 100 g

    suolatonta voita

  • 2 pnt

    lehtipersiljaa

  • 1 rasia

    herkkusieniä

  • 1 kpl

    salottisipulia

  • 1 kpl

    valkosipulin kynsi

  • suolaa

  • parmesaania

  • salaattia

  • öljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Laita kattilaan voi, hienonnetut sipulit ja herkkusienet. Kuullota kattilassa pehmeiksi. Lisää speltti ja jatka kuullottamista. Lisää nestettä pikkuhiljaa ja keitä kypsäksi. Revi lehtipersiljasta lehdet ja keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä. Soseuta persiljat öljyn kanssa tasaiseksi mausteöljyksi. Mausta valmis puuro suolalla. Lisää persiljaöljyä, parmesaania ja jugurttia. Tarkista maku. Koristele annos salaattilohkoilla sekä ohueksi leikatuilla herkkusieniviipaleilla. Tarjoile annos.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit