Reseptit
Linssi-punajuurisalaatti

Linssi-punajuurisalaatti
Punajuuri-linssisalaatti on kevyt, mutta maistuva ruokaisa salaatti.
- 2 t
- 4 annosta
Ainekset
- 2 dl
- puy-linssejä
- 2
- isoa punajuurta tai 4 pientä
- 1
- iso bataatti
- 200 g
- fetajuustoa
- Yrttikastike:
- 4 rkl
- öljyä
- 2 rkl
- viinietikkaa
- suolaa
- sokeria
- tuoretta tilliä tai ruohosipulia nippu
- nippu lehtipersiljaa
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta punajuuret kokonaisena uuniin ja paahda 45 min - 1 t tai kunnes ne ovat melkein kypsiä.
Nosta kokonainen bataatti uuniin, kun paahtoaikaa on jäljellä noin 30 minuuttia. Se kypsyy punajuuria nopeammin.
Keitä linssit kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
Kuori kypsyneet ja vähän jäähtyneet punajuuret. Siivuta ne ohuiksi mandoliinilla. Halkaise bataatti ja lusikoi pehmeää bataattia suoraan salaattiin. Asettele tarjoiluastiaan linssejä, päälle punajuurta ja bataattia.
Soseuta kastikkeen ainekset tehosekottimessa ja pirskottele salaatin päälle.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää