Perinteiset blinit

Perinteisen taikinan valmistukseen pitää varata aikaa. Taikinan pitää käydä rauhassa.

16.1.2015 14:42
Määrä8 isoa
Valmistusaikayli 1 vrk
Energia365 kcal / annos

Ainekset

  • ½ l

    täysmaitoa

  • 20 g

    tuorehiivaa

  • 4 dl

    tattarijauhoja

  • ripaus sokeria

  • Lisäksi:

  • 3

    valkuaista

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 ½ dl

    olutta

  • 1

    keltuainen

  • 2 ½ dl

    tattari- tai vehnäjauhoja

  • Paistamiseen:

  • kirkastettua voita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään maito, hiiva, tattarijauhot ja sokeri. Anna kohota 3 tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Varaa tarpeeksi iso astia, taikina turpoaa kohotessaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se suolan, oluen, keltuaisen ja jauhojen lisäämisen jälkeen varovasti taikinaan. Taikinan tulee olla pannukakkutaikinan paksuista. Paista kirkastetussa voissa paksuja blinejä. Tarjoile kuumana haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit