Perinteiset blinit

Perinteisen taikinan valmistukseen pitää varata aikaa. Taikinan pitää käydä rauhassa.
  • yli 1 vrk
  • 8 isoa
  • 365 kcal / annos

Ainekset

½ l
täysmaitoa
20 g
tuorehiivaa
4 dl
tattarijauhoja
ripaus sokeria
Lisäksi:
3
valkuaista
2 tl
suolaa
1 ½ dl
olutta
1
keltuainen
2 ½ dl
tattari- tai vehnäjauhoja
Paistamiseen:
kirkastettua voita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään maito, hiiva, tattarijauhot ja sokeri. Anna kohota 3 tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
    Varaa tarpeeksi iso astia, taikina turpoaa kohotessaan.

    Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se suolan, oluen, keltuaisen ja jauhojen lisäämisen jälkeen varovasti taikinaan. Taikinan tulee olla pannukakkutaikinan paksuista. Paista kirkastetussa voissa paksuja blinejä.

    Tarjoile kuumana haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit