Perunablinit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Perunablinit

Ylijääneet perunat voi murskata vaikka blinitaikinaan. Blinit voi vaihtelun vuoksi tehdä vohvelipannussa.

16.1.2015 15:00
Määrä6 vohvelia
Valmistusaika1 t
Energia200 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    jauhoista perunaa

  • 1 dl

    smetanaa

  • 2 rkl

    vehnä- tai tattarijauhoja

  • 2

    munaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 2

    valkuaista

  • Paistamiseen:

  • kirkastettua voita

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kuorineen. Anna jäähtyä vähän ja kuori ne. Puserra perunat perunasurvimen läpi. Sekoita joukkoon smetana, jauhot, munat ja suola. Vatkaa valkuaiset ja nostele ne varovasti taikinan joukkoon. Paista taikinasta lettu- tai vohvelipannulla runsaassa voissa blinejä. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa´.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit