Perunablinit

Ylijääneet perunat voi murskata vaikka blinitaikinaan. Blinit voi vaihtelun vuoksi tehdä vohvelipannussa.
  • 1 t
  • 6 vohvelia
  • 200 kcal / annos

Ainekset

400 g
jauhoista perunaa
1 dl
smetanaa
2 rkl
vehnä- tai tattarijauhoja
2
munaa
1 tl
suolaa
2
valkuaista
Paistamiseen:
kirkastettua voita

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kuorineen. Anna jäähtyä vähän ja kuori ne.
    Puserra perunat perunasurvimen läpi. Sekoita joukkoon smetana, jauhot, munat ja suola. Vatkaa valkuaiset ja nostele
    ne varovasti taikinan joukkoon.

    Paista taikinasta lettu- tai vohvelipannulla runsaassa
    voissa blinejä.

    Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa´.

Kommentit

    Näytä lisää