Sitruunapasta

Sitruunapastassa maistuu kesä.
  • 14 min
  • 4 annosta

Ainekset

400 g
spagettia tai linguinea
1
ison mehukkaan luomusitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
tai kaksi pienempää sitruunaa
2
valkosipulinkynttä
70 g
voita
1
nippu lehtipersiljaa
2 dl
kermaa / pastan keitinvettä / valkoviiniä
raastettua pecorinojuustoa tai parmesaania
mustapippuria myllystä rouhittuna
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä spagetti al denteksi.

    Sillä aikaa kun pasta kiehuu valmista kastike.

    Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi esim. Microplane -raastimella. Purista mehu lasiin.

    Siivuta valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Hienonna lehtipersilja aivan hienoksi.

    Sulata voi pannulla ja lisää valkosipulit ja sitruunankuoriraaste. Kuullota hetken aikaa. Lisää persilja ja pyörittele hetki. Kaada joukkoon halutessasi kermaa. Lisää myös sitruunamehu. Mausta.

    Kevyempään versioon lisää vain pastan keitinvettä tai valkoviiniä.

    Siivilöi pasta ja kaada se kastikkeen joukkoon. Sekoita joukkoon juustoraaste.

Kommentit

    Näytä lisää