Reseptit
Sitruunapasta

Sitruunapasta
Sitruunapastassa maistuu kesä.
- 14 min
- 4 annosta
Ainekset
- 400 g
- spagettia tai linguinea
- 1
- ison mehukkaan luomusitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- tai kaksi pienempää sitruunaa
- 2
- valkosipulinkynttä
- 70 g
- voita
- 1
- nippu lehtipersiljaa
- 2 dl
- kermaa / pastan keitinvettä / valkoviiniä
- raastettua pecorinojuustoa tai parmesaania
- mustapippuria myllystä rouhittuna
- suolaa
Valmistusohjeet
- Laita pastavesi kiehumaan ja keitä spagetti al denteksi.
Sillä aikaa kun pasta kiehuu valmista kastike.
Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi esim. Microplane -raastimella. Purista mehu lasiin.
Siivuta valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Hienonna lehtipersilja aivan hienoksi.
Sulata voi pannulla ja lisää valkosipulit ja sitruunankuoriraaste. Kuullota hetken aikaa. Lisää persilja ja pyörittele hetki. Kaada joukkoon halutessasi kermaa. Lisää myös sitruunamehu. Mausta.
Kevyempään versioon lisää vain pastan keitinvettä tai valkoviiniä.
Siivilöi pasta ja kaada se kastikkeen joukkoon. Sekoita joukkoon juustoraaste.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää