Reseptit

Pihvi sienirisoton kera

Vappu Pimiä tarjoilee pihvin sienirisoton kanssa.
  • 25 min
  • 4 annosta

Ainekset

n. 150-200 g
/ per syöjä naudan marmoriulkofileetä
suolaa ja mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen
Risotto:
2 dl
pakastettuja esipaistettuja metsäsieniä
(esim. suppilovahveroita, tatteja, mustatorvisieniä)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
sellerin vartta
½
tuore chili
2 dl
risottoriisiä
1 ½ dl
valkoviiniä
5-6 dl
kanalientä
loraus oliiviöljyä
25 g
voita
2-3 dl
parmesaania raastettuna
suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

    Risotto valmistuu noin 20 minuutissa, mutta se vaatii jatkuvan huomiosi, joten varaa kaikki tarvittava lähellesi valmiiksi.

    Silppua sipulit, chili ja sellerit pieneksi. Hienonna sienet.

    Freesaa sipuleita, selleriä ja chiliä hetki oliiviöljyssä kasarissa.

    Lisää sekaan sienet ja jatka kuullotusta. Heitä sekaan riisit ja pyörittele vielä hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja sekoittele.

    Laske hieman lämpötilaa ja anna viinin imeytyä riisiin.

    Kun viini on imeytynyt lisää kanalientä noin desilitra kerrallaan, välillä sekoittaen. Lisää tässä vaiheessa myös vähän suolaa ja mustapippuria. Aina kun kanaliemi on imeytynyt, lisää kauhallinen lientä. Jatka näin, kunnes sinulla on noin desi lientä jäljellä.

    Laita tässä vaiheessa pannu kuumenemaan pihvejä varten.
    Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

    Laita nokare voita ja loraus öljyä pannulle, kun tirinä loppuu, pannu on paistovalmis.

    Laita pihvit pannulle. Muista myös risotto ja lisää viimeiset liemen jämät, kun liemi on imeytynyt.

    Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen. Paiston jälkeen kääri pihvit folioon vetäytymään.

    Kun risotto alkaa olla loppusuoralla, nestettä pitää olla vielä
    vähän ja riisin reilusti al dente eli puolikypsää. Lisää risoton joukkoon reilu nokare voita ja parmesaaniraaste.

    Tarkista maku ja annostele lautasille sekä risotto ja vetäytyneet pihvit.

Kommentit

    Näytä lisää