Teriyakilohta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Teriyakilohta

Aasialaisittain maustettu uunilohi maistuu tuoreen salaatin tai riisin kanssa tarjoiltuna.

26.1.2015 8:51
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min + marinointiaika
Energia392 kcal / annos

Ainekset

  • 600 g:

    pala kirjo- tai merilohta

  • Kastike:

  • pala inkivääriä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ½ dl

    soijakastiketta

  • 4 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 2 rkl

    seesamiöljyä

  • ½ dl

    vettä

  • 2 rkl

    kookospalmu- tai fariinisokeria

  • ripaus suolaa

  • pippuria

  • Koristeluun halutessaan:

  • punasipulisiivuja, limettiä, chiliä ja tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Laita lohi reunalliseen astiaan, valmiiksi jo uuninkestävään vuokaan. Kaada kastike päälle ja anna marinoitua hetken aikaa. Voit laittaa lohen marinadiin jo edellisenä päivänä, jos ennakoit ruoanlaittoa. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja paista lohta noin 15 minuuttia riippuen lohen paksuudesta. Jos käytät paistomittaria, niin mehevän lohen sisälämpötila on 42 astetta. Koristele halutessasi tuoreella chilillä, korianterilla ja limellä. Tarjoile lisänä salaattia tai riisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit