Teriyakilohta

Aasialaisittain maustettu uunilohi maistuu tuoreen salaatin tai riisin kanssa tarjoiltuna.
  • 30 min + marinointiaika
  • 4 annosta
  • 392 kcal / annos

Ainekset

600 g:
pala kirjo- tai merilohta
Kastike:
pala inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
½ dl
soijakastiketta
4 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
seesamiöljyä
½ dl
vettä
2 rkl
kookospalmu- tai fariinisokeria
ripaus suolaa
pippuria
Koristeluun halutessaan:
punasipulisiivuja, limettiä, chiliä ja tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen
    aineet yhteen.

    Laita lohi reunalliseen astiaan, valmiiksi jo uuninkestävään
    vuokaan. Kaada kastike päälle ja anna marinoitua hetken aikaa. Voit laittaa lohen marinadiin jo edellisenä päivänä, jos ennakoit ruoanlaittoa.

    Kuumenna uuni 150 asteeseen ja paista lohta noin 15 minuuttia riippuen lohen paksuudesta. Jos käytät paistomittaria, niin mehevän lohen sisälämpötila on 42 astetta.

    Koristele halutessasi tuoreella chilillä, korianterilla ja limellä. Tarjoile lisänä salaattia tai riisiä.

Kommentit

    Näytä lisää