Hummusta kolmella tapaa

Hummus on helppo ja maukas levite, joka sopii lisukkeeksi monenlaisille ruuille.

26.1.2015 12:10
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 200 g

    kuivattuja kikherneitä

  • runsaasti vettä liotukseen

  • tai kypsiä säilykekikherneitä

  • 4 rkl

    tahinia eli seesaminsiementahnaa

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2-4 rkl

    tuorepuristettua sitruunamehua

  • 2-4

    valkosipulinkynttä

  • hyppysellinen juustokuminaa

  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan

  • Paprikahummus:

  • 1

    annos perushummusta

  • Lisäksi:

  • 80-100 g:n

    pala paahdettua paprikaa suolaveteen säilöttynä

  • hyppysellinen tulista savupaprikajauhetta

  • ½

    vihreää chiliä

  • Pähkinähummus:

  • 1

    annos perushummusta

  • Lisäksi:

  • 1 dl

    cashew- tai saksanpähkinöitä

  • pähkinöitä voi liottaa halutessaan pari tuntia ennen käyttöä

Valmistusohjeet

  1. Liota kuivattuja kikherneitä yön yli runsaassa vedessä. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele kikherneet. Laita kikherneet kattilaan ja kaada vettä päälle. Keitä noin 1 - 1 ½ tuntia. Kuori vaahtoa päältä pois keittämisen aikana. Kikherne on kypsä, kun se murskautuu helposti. Nosta kattila levyltä ja jäähdytä liemessään. Siivilöi vesi pois. Säästä vähän nestettä hummusta varten. Nosta kikherneet tehosekoittimeen ja lisää loput aineet. Soseuta. Lisää mukaan myös vähän jäähtynyttä keitinvettä. Lisää nestettä sen verran, että seoksesta tulee sopivan tahnamaista. Paprikahummukseen lisää joukkoon valutettu paprika ja pähkinähummukseen liotetut pähkinät. Lusikoi astioihin ja koristele.

  2. Kuvausrekvisiittana kirja Snackistan Löytöretki Lähi-idän keittiöihin (Moreeni) Sally Butcher

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit