
Hapolla kypsytettyä lohta yrtti-sipulikastikkeessa
- 4 annosta
Ainekset
- 500 g:n
- pala tuoretta lohifileetä
- 2
- sitruunan mehut
- Kastike:
- 1
- ruukku persiljaa
- 1
- pieni tai ½ isosta punasipulista
- 1
- chilipaprika
- 1
- sitruunan mehut
- 2 rkl
- kapriksia
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet
- Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, kuten leikkaisit
graavikalaa eli nahka jää pois.
Lado lohiviipaleet kannelliseen kulhoon. Ripottele kalalle vähän suolaa ja purista päälle 1-2 sitruunan mehu niin, että kalat peittyvät mehulla lähes kokonaan. Anna kalojen maustua jääkaapissa vähintään tunnin.
Valmista kastike, silppua persilja ja sipuli pieneksi silpuksi.
Hienonna myös chili, jos haluat tulisempaa, käytä myös siemenet.
Sekoita silput yhdessä sitruunanmehun, oliiviöljyn ja kapriksien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Asettele lohiviipaleet lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele
kastike kalan päälle ja tarjoile.
Helpon mutta näyttävän alkuruoan voi esivalmistella jo aamulla illan vieraita varten.
- Kala
- Alkuruoka
- Gluteeniton
- Kastike
- Laktoositon
- Maidoton
- Arkiruoka
- Iltapala
- Kananmunaton
- Vähähiilihydraattinen
- Kodin juhlat
- suomalainen ruoka
- kylmä kastike
Kommentit
Näytä lisää