Hapolla kypsytettyä lohta yrtti-sipulikastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hapolla kypsytettyä lohta yrtti-sipulikastikkeessa

Helppo lohiruoka maustetaan kylmällä yrttikastikkeella ja sitruunalla.

28.1.2015 11:24
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 500 g:n

    pala tuoretta lohifileetä

  • 2

    sitruunan mehut

  • Kastike:

  • 1

    ruukku persiljaa

  • 1

    pieni tai ½ isosta punasipulista

  • 1

    chilipaprika

  • 1

    sitruunan mehut

  • 2 rkl

    kapriksia

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, kuten leikkaisit graavikalaa eli nahka jää pois. Lado lohiviipaleet kannelliseen kulhoon. Ripottele kalalle vähän suolaa ja purista päälle 1-2 sitruunan mehu niin, että kalat peittyvät mehulla lähes kokonaan. Anna kalojen maustua jääkaapissa vähintään tunnin. Valmista kastike, silppua persilja ja sipuli pieneksi silpuksi. Hienonna myös chili, jos haluat tulisempaa, käytä myös siemenet. Sekoita silput yhdessä sitruunanmehun, oliiviöljyn ja kapriksien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele lohiviipaleet lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele kastike kalan päälle ja tarjoile. Helpon mutta näyttävän alkuruoan voi esivalmistella jo aamulla illan vieraita varten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit