Ainekset
500 g:n
pala tuoretta lohifileetä
2
sitruunan mehut
Kastike:
1
ruukku persiljaa
1
pieni tai ½ isosta punasipulista
1
chilipaprika
1
sitruunan mehut
2 rkl
kapriksia
3 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet
Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, kuten leikkaisit graavikalaa eli nahka jää pois. Lado lohiviipaleet kannelliseen kulhoon. Ripottele kalalle vähän suolaa ja purista päälle 1-2 sitruunan mehu niin, että kalat peittyvät mehulla lähes kokonaan. Anna kalojen maustua jääkaapissa vähintään tunnin. Valmista kastike, silppua persilja ja sipuli pieneksi silpuksi. Hienonna myös chili, jos haluat tulisempaa, käytä myös siemenet. Sekoita silput yhdessä sitruunanmehun, oliiviöljyn ja kapriksien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele lohiviipaleet lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele kastike kalan päälle ja tarjoile. Helpon mutta näyttävän alkuruoan voi esivalmistella jo aamulla illan vieraita varten.