Ainekset
1
kokonainen kana tai broileri
2
porkkaana
170 g
pekonia
3 rkl
vehnäjauhoja
2
valkosipulinkynttä
6
salottisipulia
250 g
tuoreita herkkusieniä
½ l
punaviiniä
½ l
kanalientä
pari laakerinlehteä
kuivattua tai tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
riisiä tarjoiluun
Valmistusohjeet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paloittele kana tai broileri. Hätätapauksessa koipireidet ja rintafileet käyvät myös. Kuori porkkanat ja paloittele ne 2-3 osaan. Silppua pekoni ja paista se rapeaksi padan pohjalla. Nosta pekonit talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele kananpalat vehnäjauhoissa ja paista pekonista jääneessä rasvassa. Silppua valkosipulit ja kuori sipulit. Putsaa herkkusienet tarvittaessa. Kun kanat ovat ruskistuneet, nosta ne pois padasta ja heitä sipulit ja porkkanat pataan. Pyörittele hetki niin, että ne ottavat vähän väriä. Kaada joukkoon tilkka punaviiniä tai lientä ja kuuraa padan pohjalta maut liemen sekaan. Lisää pataan kanat, sienet, pekoni, laakerinlehdet, timjami, suola ja pippuri. Kaada pataan punaviini ja kanaliemi. Laita pataan kansi päälle ja nosta uuniin. Kypsennä noin 1 ½ tuntia. Muista tarkistaa välillä nesteen riittävyys, kana ei saa mennä kuivaksi. Lisää vettä tarvittaessa. Tarkista maku ja ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa riisin kera.