Reseptit
Kanaa viinissä

Kanaa viinissä
Herkullinen uunikana valmistuu kätevästi padassa uunissa.
- 4-6 annosta
Ainekset
- 1
- kokonainen kana tai broileri
- 2
- porkkaana
- 170 g
- pekonia
- 3 rkl
- vehnäjauhoja
- 2
- valkosipulinkynttä
- 6
- salottisipulia
- 250 g
- tuoreita herkkusieniä
- ½ l
- punaviiniä
- ½ l
- kanalientä
- pari laakerinlehteä
- kuivattua tai tuoretta timjamia
- suolaa ja pippuria
- riisiä tarjoiluun
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Paloittele kana tai broileri. Hätätapauksessa koipireidet
ja rintafileet käyvät myös.
Kuori porkkanat ja paloittele ne 2-3 osaan.
Silppua pekoni ja paista se rapeaksi padan pohjalla. Nosta pekonit talouspaperin päälle valumaan.
Pyörittele kananpalat vehnäjauhoissa ja paista pekonista jääneessä rasvassa.
Silppua valkosipulit ja kuori sipulit. Putsaa herkkusienet
tarvittaessa.
Kun kanat ovat ruskistuneet, nosta ne pois padasta ja heitä
sipulit ja porkkanat pataan.
Pyörittele hetki niin, että ne ottavat vähän väriä. Kaada joukkoon tilkka punaviiniä tai lientä ja kuuraa padan pohjalta maut liemen sekaan.
Lisää pataan kanat, sienet, pekoni, laakerinlehdet, timjami, suola ja pippuri. Kaada pataan punaviini ja kanaliemi.
Laita pataan kansi päälle ja nosta uuniin.
Kypsennä noin 1 ½ tuntia. Muista tarkistaa
välillä nesteen riittävyys, kana ei saa mennä kuivaksi. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarkista maku ja ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa riisin kera.
- Kana
- Pääruoka
- Arkiruoka
- Hiihtoloma
- Kodin juhlat
- Laskiainen
- Pääsiäinen
- talvi
- uusivuosi
- Äitienpäivä
- suomalainen ruoka
- Syksy
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää