Suklaakiisseli

Vappu Pimiän suklaakiisseli viettelee. Se on todella helppo jälkiruoka, joka säväyttää.
  • 4 annosta

Ainekset

½ l
maitoa
3 rkl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
10
palaa tummaa suklaata esim. taloussuklaata
1 rkl
perunajauhoja ja pieni tilkka vettä
kermavaahtoa tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta pinnoitetussa kattilassa maito, kaakaojauhe, sokerit ja suklaa koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu, ota kattila liedeltä, ole tarkkana ettei seos kiehu yli laitojen.

    Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä lasissa, kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen.

    Laita kattila takaisin levylle, sekoita koko ajan ja odota, että seos pulpahtaa muutaman kerran. Nosta heti levyltä.

    Kiisseli on valmis tarjoiltavaksi. Voit tarjota sen lämpimänä
    tai jos annat sen jäähtyä, ripottele hieman sokeria pinnalle, ettei pinnan päälle synny kalvoa.

    Tarjoile kermavaahdon kera.

Kommentit

    Näytä lisää