Lohi-kookosnyytit

Lohi kypsyy helposti nyytissä uunissa. Mausta se kookosmaidolla ja muilla aasialaisilla mausteilla.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 584 kcal / annos

Ainekset

200 g
jasmiiniriisiä (voit käyttää edellisen päivän riisin jämät tähän myös)
600-800 g
merilohta kuutioituna
suolaa
250 g
kirsikkatomaatteja
2
punasipulia
2
punaista chiliä
pala inkivääriä
400 ml
kookosmaitoa
2 tl
kalakastiketta
4
limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
Lisäksi:
seesaminsiemeniä
korianteria
vahvaa foliota

Valmistusohjeet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Valmistele raaka-aineet.

    Kuutioi lohi ja ripottele lohen sekaan suolaa.

    Puolita kirsikkatomaatit. Siivuta sipulit ja chilit. Raasta inkivääri.

    Ota neljä isoa palaa foliota ja tee folioista nyytit.

    Jaa tasaisesti raaka-aineet nyytteihin. Laita pohjalle riisiä, päälle lohikuutioita, kirsikkatomaattia, sipulia, chiliä ja inkivääriä. Kaada jokaiseen nyyttiin kookosmaitoa. Pirskottele päälle kalakastiketta. Ripottele päälle limetin kuorta ja lorauta joukkoon mehua.

    Purista nyytti kiinni ja nosta nyytit pellille kuumaan uuniin uunivuokaan.

    Anna kypsyä noin 25 minuuttia tai kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää. Avaa nyytti välillä ja tarkista.

    Avaa nyytit ja koristele halutessasi seesaminsiemenillä ja korianterilla. Voit lohkoa vielä limettiä jokaiselle syöjälle erikseen lautaselle, jos pidätte happamasta.

Kommentit

    Näytä lisää