Meksikolainen nyhtöpossu

Vappu Pimiän nyhtöpossu, pulled pork,  maustetaan meksikolaisittain kahdeksalla eri mausteella.
  • 1 vrl
  • 6

Ainekset

800 g-1 kg
possun kassleria
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
limettiä
2
appelsiinia
1 tl
juustokuminaa jauhettuna
1 tl
kuivattua oreganoa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
chilijauhetta
0,5 tl
jauhettua kanelia
1 tl
korianterin siemeniä murskattuna
2
laakerinlehteä

rouhittua mustapippuria
1,5 tl
suolaa
n. 57 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa liha noin 2-3 cm:n kuutioiksi. Silppua sipulit ja sekoita lihojen sekaan.
  2. Raasta appelsiinien ja limettien kuori sekä purista mehut lihojen joukkoon.
  3. Lisää muut mausteet ja pyörittele ne tasaisesti lihojen sekaan. Anna marinoitua pari tuntia.
  4. Laita lihat kattilaan ja mittaa päälle vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla 23 tuntia. Sekoita välillä ja tarkista ettei neste lopu.
  5. Kun nestettä on 1-2 dl jäljellä, kaada lihat uunivuokaan nesteiden kera. Revi liha haarukalla suikaleiksi ja laita vuoka 200-asteiseen uuniin.
  6. Anna olla uunissa 20-35 minuuttia, niin että neste haihtuu. Kääntele lihaa välillä, niin että se saa joka puolelta saa hieman väriä.
  7. Nauti nyhtöpossu tortillalättyjen kera.

Kommentit

    Näytä lisää