Reseptit
Meksikolainen nyhtöpossu

Meksikolainen nyhtöpossu
Vappu Pimiän nyhtöpossu, pulled pork, maustetaan meksikolaisittain kahdeksalla eri mausteella.
- 1 vrl
- 6
Ainekset
- 800 g-1 kg
- possun kassleria
- 1
- sipuli
- 3
- valkosipulinkynttä
- 2
- limettiä
- 2
- appelsiinia
- 1 tl
- juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl
- kuivattua oreganoa
- 1 tl
- paprikajauhetta
- 1 tl
- chilijauhetta
- 0,5 tl
- jauhettua kanelia
- 1 tl
- korianterin siemeniä murskattuna
- 2
- laakerinlehteä
- rouhittua mustapippuria
- 1,5 tl
- suolaa
- n. 57 dl
- vettä
Valmistusohjeet
- Leikkaa liha noin 2-3 cm:n kuutioiksi. Silppua sipulit ja sekoita lihojen sekaan.
- Raasta appelsiinien ja limettien kuori sekä purista mehut lihojen joukkoon.
- Lisää muut mausteet ja pyörittele ne tasaisesti lihojen sekaan. Anna marinoitua pari tuntia.
- Laita lihat kattilaan ja mittaa päälle vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla 23 tuntia. Sekoita välillä ja tarkista ettei neste lopu.
- Kun nestettä on 1-2 dl jäljellä, kaada lihat uunivuokaan nesteiden kera. Revi liha haarukalla suikaleiksi ja laita vuoka 200-asteiseen uuniin.
- Anna olla uunissa 20-35 minuuttia, niin että neste haihtuu. Kääntele lihaa välillä, niin että se saa joka puolelta saa hieman väriä.
- Nauti nyhtöpossu tortillalättyjen kera.
Kommentit
Näytä lisää