Spelttipizza

Tavallisten vehnäjauhojen sijaan pizzapohjan voi leipoa spelttijauhoilla. Speltillä on hyvät ravitsemukselliset ominaisuudet.

5.2.2015 12:19
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t
Energia560

Ainekset

  • 2 dl

    vettä

  • 15 g

    hiivaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 5 dl

    puolikarkeita spelttijauhoja

  • 25 g

    sulatettua voita tai 2-3 rkl öljyä

  • Pizzan päälle:

  • 250 g

    sieniä

  • 2

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • voita paistamiseen

  • suolaa

  • pippuria

  • 3 dl

    tomaattikastiketta

  • 100 g

    sinihomejuustoa

  • 100 g

    muuta voimakasta juustoa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva veteen. Sekoita suola jauhoihin ja vaivaa jauhot taikinaan pikku hiljaa. Lisäile jauhoja pikku hiljaa, niin että taikinasta tulee kimmoisa. Lisää sula voi tai öljy ja vaivaa se hyvin taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota tunti. Painele taikinasta pieniä pizzoja käsin muotoillen. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Jos käytät pizzakiveä, nosta kivi jo tässä vaiheessa kuumenemaan. Siivuta sienet ja sipulit. Ruskista ne nopeasti voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Murusta ja raasta juustot. Levitä pizzapohjien päälle tomaattikastiketta ja ripottele päälle sienet ja sipuli. Lisää juustot. Nosta kuumaan uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes pizzan reunat ovat ruskistuneet ja juustot ovat sulaneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit