Spelttipizza

Tavallisten vehnäjauhojen sijaan pizzapohjan voi leipoa spelttijauhoilla. Speltillä on hyvät ravitsemukselliset ominaisuudet.
  • 2 t
  • 4 annosta
  • 560

Ainekset

2 dl
vettä
15 g
hiivaa
1 tl
suolaa
5 dl
puolikarkeita spelttijauhoja
25 g
sulatettua voita tai 2-3 rkl öljyä
Pizzan päälle:
250 g
sieniä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
voita paistamiseen
suolaa
pippuria
3 dl
tomaattikastiketta
100 g
sinihomejuustoa
100 g
muuta voimakasta juustoa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja
    liota hiiva veteen.

    Sekoita suola jauhoihin ja vaivaa jauhot taikinaan
    pikku hiljaa. Lisäile jauhoja pikku
    hiljaa, niin että taikinasta tulee kimmoisa.

    Lisää sula voi tai öljy ja vaivaa
    se hyvin taikinan joukkoon. Anna
    taikinan kohota tunti.

    Painele taikinasta pieniä pizzoja käsin muotoillen.

    Kuumenna uuni 230 asteeseen. Jos
    käytät pizzakiveä, nosta kivi jo tässä
    vaiheessa kuumenemaan.

    Siivuta sienet ja sipulit. Ruskista ne
    nopeasti voissa pannulla. Mausta
    suolalla ja pippurilla.

    Murusta ja raasta juustot. Levitä pizzapohjien
    päälle tomaattikastiketta ja ripottele
    päälle sienet ja sipuli. Lisää juustot.

    Nosta kuumaan uuniin noin 10 minuutiksi
    tai kunnes pizzan reunat
    ovat ruskistuneet ja juustot ovat sulaneet.

Kommentit

    Näytä lisää