Herne-jauhelihamakaronilaatikko

Lisää makaronilaatikkoon kotimaista hernerouhetta ja korvaa perinteinen munamaito pestolla maustetulla muna-lihaliemiseoksella.
  • 2 t
  • 6 annosta
  • 484 kcal

Ainekset

2 dl
kuorittua hernerouhetta (Milletti)
4 dl
lihalientä
300 g
makaronia
300 g
jauhelihaa
1
sipuli
2 rkl
voita
suolaa
rouhaisu pippuria
2
munaa
2 rkl
pestoa
8 dl
lihalientä
150 g
juustoraastetta
Tarjolle
ketsuppia tai puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Keitä kattilassa lihaliemi kiehuvaksi. Kaada joukkoon kuorittu hernerouhe ja laita levy nollille, älä siis keitä rouhetta. Sekoita ja anna hernerouheen hautua kannen alla noin 30-45 minuuttia.

    Keitä makaronit melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.

    Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

    Vatkaa munat ja pesto lihaliemeen.

    Sekoita turvonnut hernerouhe jauhelihan joukkoon. Yhdistä makaronit, jauheliha-herneseos ja ¾ juustoraasteesta sekoituskulhossa.

    Kaada seos uunivuokaan ja kaada muna-pestoliemi mukaan.

    Ripottele päälle loppu juustoraasteesta. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää