
Keltainen potkarokka
- 1 t 30 min
- 6 annosta
- 260
Ainekset
- 3 dl
- kuivattuja keltaisia herneitä
- 2 l
- vettä
- 1
- possun savupotka luineen
- 1
- sipuli
- suolaa
- Tarjolle
- 1
- sipuli
- sinappia
Valmistusohjeet
- Liota herneitä yön yli vedessä. Keitä
herneet liotusvedessään. Kuori alussa
pinnalle muodostunutta vaahtoa
pois. Anna kiehua noin tunnin.
Lisää hienonnettu sipuli ja potka. Jatka
keittämistä noin 2-3 tuntia.
Mausta suolalla tarpeen mukaan. Savupotka
on suolaista, joten lisää suolaa varovasti.
Anna hernekeiton jäähtyä viileässä, pidä potka vielä kokonaisena keitossa. Keitto maistuu parhaalle
seuraavana päivänä lämmitettynä.
Ota potka keitosta, irrota liha luista
ja pilko liha keiton joukkon tai tarjoile
se erikseen. Kuumenna keitto.
Kommentit
Näytä lisää