Reseptit

Keltainen potkarokka

Vihreiden herneiden sijaan keitton voi käyttää keltaisia herneitä. Makua keittoon tuo savustettu sianpotka.
  • 1 t 30 min
  • 6 annosta
  • 260

Ainekset

3 dl
kuivattuja keltaisia herneitä
2 l
vettä
1
possun savupotka luineen
1
sipuli
suolaa
Tarjolle
1
sipuli
sinappia

Valmistusohjeet

  1. Liota herneitä yön yli vedessä. Keitä
    herneet liotusvedessään. Kuori alussa
    pinnalle muodostunutta vaahtoa
    pois. Anna kiehua noin tunnin.

    Lisää hienonnettu sipuli ja potka. Jatka
    keittämistä noin 2-3 tuntia.

    Mausta suolalla tarpeen mukaan. Savupotka
    on suolaista, joten lisää suolaa varovasti.

    Anna hernekeiton jäähtyä viileässä, pidä potka vielä kokonaisena keitossa. Keitto maistuu parhaalle
    seuraavana päivänä lämmitettynä.

    Ota potka keitosta, irrota liha luista
    ja pilko liha keiton joukkon tai tarjoile
    se erikseen. Kuumenna keitto.

Kommentit

    Näytä lisää