Laskiaispullat

Itse leivotut pullat ovat ihania ja tuovat kotiin houkuttelevan tuoksun.
  • 1 t 30 min
  • 12 annosta
  • 298

Ainekset

Pullataikina
5 dl
täysmaitoa
50 g
hiiva
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
12 dl
vehnäjauhoja
150 g
pehmeää voita
Voiteluun
1
kananmuna
Koristeluun
raesokeria tai mantelilastuja
Täytteeksi
hilloa ja kermavaahtoa tai punssia, mantelimassaa ja kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen
    maitoon. Sekoita joukkoon sokeri,
    kardemumma, suola ja osa vehnäjauhoista.

    Lisää jauhoja vähitellen ja
    vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi.

    Lisää pehmeä rasva alustamisen
    loppupuolella.

    Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin
    puoli tuntia. Jaa kohonnut taikina
    paloiksi ja pyörittele ne 12 pullaksi
    leivinpaperin päälle. Kohota noin
    puoli tuntia.

    Voitele kohonneet pullat munalla ja
    ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja.

    Paista laskiaispullia koosta
    riippuen 200 asteessa noin 20 minuuttia.
    Jäähdytä ritilällä.

    Leikkaa laskiaispullien hattuosa
    pois ja lusikoi pohjien keskelle hilloa
    ja kermavaahtoa. Tarjoile heti.

    Mantelipullien keskelle voi lorauttaa punssia
    ja sen jälkeen leikata mantelimassasta
    siivuja ja lisätä sitten kermavaahdon.
    Leivo pullat mahdollisimman
    lähellä tarjoiluhetkeä.

Kommentit

    Näytä lisää