Potkarokka

Pitkään keitetty hernekeitto saa savuista makua possun potkasta.
  • yli 1 vrk
  • 6 annosta
  • 231 kcal

Ainekset

2 l
vettä
2 dl
kuivattuja herneitä
1
iso savupotka
2
sipulia
ripaus meiramia
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Anna herneiden liota kylmässä vedessä yön yli.

    Keitä herneet liotusvedessään. Kerää veden pinnalta vaahto ja herneenkuoret pois. Jatka sopan keittämistä noin tunnin ajan.

    Hienonna sipulit ja lisää ne keittoon potkan kanssa. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 2 tuntia.

    Nosta liha keitosta ja poista lihasta luu, ylimääräinen rasva ja paloittele liha.

    Mausta keitto lopuksi meiramilla ja lisää suolaa tarvittaessa. Laita liha lautasille ja lusikoi keittoa päälle.

Kommentit

    Näytä lisää