Pestokuorrutettu uunilohi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pestokuorrutettu uunilohi

Teresa Välimäen lohiruoka maustetaan arjen piristykseksi upean vihreällä ja hyvänmakuisella pestolla. Itse tehty pesto tekee perinteisestä uunilohesta täydellisen.

16.2.2015 13:54
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 600 g

    lohifileetä

  • ripaus suolaa

  • Pesto

  • 1 ruukku

    basilikaa

  • 1 ruukku

    tilliä

  • 1 dl

    manteleita/ pähkinöitä/ pinjansiemeniä

  • ½

    sitruunan mehu

  • 2-3 rkl

    oliivi- tai rypsiöljyä

  • 50 g

    parmesaanijuustoa raastettuna

  • ripaus mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa lohifilee talouspaperilla ja nosta se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Leikkaa fileeseen 3-4 cm välein viillot terävällä veitsellä. Ripottele fileen pinnalle suolaa ja jätä se hetkeksi maustumaan. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Valmista sitten pesto. Hienonna basilikaa ja tilliä hieman veitsellä ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon, tehosekoittimeen tai mortteliin. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää ne sekä loput peston ainekset yrttien joukkoon ja sekoita tai vaivaa seos tasaiseksi. Tämä pesto saa jäädä karkeammaksi rakenteeltaan kuin tavallinen pastan kanssa nautittu pesto. Lusikoi pesto lohifileen pinnalle ja ujuta sitä pintaan leikattuihin viiltoihin. Paista fileetä 200-asteisessa uunissa 15-25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Älä paista lohifileetä liian kypsäksi, silloin se kuivuu. Lohi on parhaimmillaan sisältä vielä mehevänä. Kokeile kypsyyttä haarukalla, kun liha irtoaa kevyesti nahasta, lohi on kypsää. Tarjoile pestokuorrutettu uunilohi keitetyn riisin, pastan tai perunoiden sekä raikkaan salaatin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit