Sinisimpukat liemessä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sinisimpukat liemessä

Vapun simpukkaliemessä maistuu fenkoli ja korianteri.

19.2.2015 11:22

Ainekset

  • 1 kg

    tuoreita sinisimpukoita

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1-2

    salottisipulia

  • 1

    fenkoli

  • ½-1

    punainen chili

  • loraus oliiviöljyä

  • ½ pulloa

    valkoviiniä

  • ½

    litraa kalalientä

  • ½

    sitruunan mehu

  • suolaa, mustapippuria

  • 1 ruukku

    persiljaa

  • 1 ruukku

    korianteria

  • Tarjolle

  • hyvää vaaleaa leipää

Valmistusohjeet

  1. Aloita harjaamalla simpukat kylmän veden alla (itse käytän vihannesharjaa). Jos simpukka on auki, kopauta sitä, niin että se sulkeutuu. Jos mitään liikettä ei tapahdu, heitä simpukka pois. Jos ostat simpukat vakuumiin pakattuna, niitä ei tarvitse harjata, vaan ne voi heittää suoraan kattilaan. Silppua sipulit ja chili pieneksi sekä suikaloi fenkoli. Kuullota ne lorauksessa oliiviöljyä isossa kattilassa. Lisää joukkoon viini, kalaliemi ja sitruunanmehu, anna kiehahtaa. Maista liemeä ja lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Lisää simpukat joukkoon ja laita kansi päälle, voit ravistella kattilaa hieman. Anna kiehahtaa noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle reilusti silputtua korianteria ja persiljaa, tarjoile heti hyvä leivän kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit