Valkoviinikala uunissa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Valkoviinikala uunissa

Vappu Pimiän uunikala on kevyt ruoka valkoviinillä höystettynä. Lisäksi voit tarjota keitettyä perunaa, muusia tai vaikka keitettyä kukkakaalia.

19.2.2015 11:29

Ainekset

  • 1-2

    kokonaista kalaa esimerkiksi kuhaa, siikaa, nieriää (pyydä myyjää suomustamaan kala, jos tarvitsee)

  • suolaa

  • 2-3

    kourallista tuoreita yrttejä, esimerkiksi tilliä, ruohosipulia tai basilikaa

  • 1

    sitruuna

  • mustapippuria

  • (1-2 fenkolia)

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 1 dl

    vettä

  • 30 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuivaa kala talouspyyhkeellä ja ripottele suolaa kalan vatsaan. Tämän jälkeen laita kalan vatsaan valitsemiasi yrttejä. Viipaloi sitruuna, ja laita pari viipaletta myös vatsaan. Ei haittaa vaikka ne tursuilevat myös uunivuokaan. Tee kalan pintaan muutama viilto ja ripottele suolaa pinnalle sekä viiltoihin ja rouhi vähän mustapippuria. Peitä kala sitruunaviipaleilla. Jos käytät fenkolia, viipaloi se ohuiksi siivuiksi ja ripottele ne kalan ympärille uunivuokaan. Kaada vuokaan valkoviiniä ja vettä. Ripottele voinokareet kalan pintaan ja vuokaan. Laita kala uuniin noin 20-25 minuutiksi, riippuen kalan koosta. Näet viiltojen kohdalta, koska kala on kypsää. Tunnistat myös kalan kypsäksi, kun selkäruoto irtoaa helposti. Valele kalaa vuoan liemellä pari kertaa kypsennyksen aikana, jottei kala kuivu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit