Valkoviinikala uunissa

Vappu Pimiän uunikala on kevyt ruoka valkoviinillä höystettynä. Lisäksi voit tarjota keitettyä perunaa, muusia tai vaikka keitettyä kukkakaalia.

Ainekset

1-2
kokonaista kalaa esimerkiksi kuhaa, siikaa, nieriää (pyydä myyjää suomustamaan kala, jos tarvitsee)
suolaa
2-3
kourallista tuoreita yrttejä, esimerkiksi tilliä, ruohosipulia tai basilikaa
1
sitruuna
mustapippuria
(1-2 fenkolia)
2 dl
valkoviiniä
1 dl
vettä
30 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200
    asteeseen.

    Kuivaa kala talouspyyhkeellä
    ja ripottele suolaa kalan
    vatsaan. Tämän jälkeen laita
    kalan vatsaan valitsemiasi yrttejä.

    Viipaloi sitruuna, ja laita pari
    viipaletta myös vatsaan. Ei haittaa
    vaikka ne tursuilevat myös
    uunivuokaan.

    Tee kalan pintaan
    muutama viilto ja ripottele suolaa
    pinnalle sekä viiltoihin ja rouhi
    vähän mustapippuria.

    Peitä kala sitruunaviipaleilla.

    Jos käytät fenkolia, viipaloi se
    ohuiksi siivuiksi ja ripottele ne
    kalan ympärille uunivuokaan.

    Kaada vuokaan valkoviiniä ja
    vettä. Ripottele voinokareet kalan
    pintaan ja vuokaan.

    Laita kala uuniin noin 20-25
    minuutiksi, riippuen kalan koosta.

    Näet viiltojen kohdalta, koska
    kala on kypsää. Tunnistat myös
    kalan kypsäksi, kun selkäruoto
    irtoaa helposti. Valele kalaa vuoan
    liemellä pari kertaa kypsennyksen
    aikana, jottei kala kuivu.

Kommentit

    Näytä lisää