Mausteiset lammasmakkarat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteiset lammasmakkarat

Luonnonsuolta on saatavilla hyvin varustetuista lihakaupoista sekä markettien lihaosastoilta. Tarkista saatavuus kuitenkin ennen kokkailua, ja tilaa suolta tarvittaessa. Itse tehtyjä makkaroita voi varioida oman maun mukaan ja niitä voi maustaa mitä erilaisin tavoin. Lampaansuolesta tulee ohuita makkaroita ja possunsuolesta paksumpia.

20.2.2015 8:17
Määrän. 12 annosta
Valmistusaika1 t 30 min
Energia313

Ainekset

  • 800 g

    lampaanlihaa

  • 200 g

    silavaa tai hanhen- tai ankanrasvaa

  • 2 rkl

    savupaprikajauhetta

  • 1 tl

    mustapippuria

  • 1 rkl

    kanelia

  • 2 rkl

    harissaa

  • 1 rkl

    chilitahnaa

  • 1 rkl

    jauhettua juustokuminaa

  • 1

    nippu tuoretta korianteria hienonnettuna

  • 1

    nippu tuoretta minttua hienonnettuna

  • 6

    valkosipulinkynttä murskana

  • 3 rkl

    suolaa

  • 3 rkl

    hunajaa

  • lampaansuolta

Valmistusohjeet

  1. Laita suolet likoamaan ajoissa kylmään veteen. Anna niiden liota kylmässä vedessä pari tuntia ennen käyttöä. Murskaa mausteet huhmareessa hienoksi. Hienonna yrtit. Jauha liha ja silava makkarakoneen terän läpi haluamaasi karkeuteen. Yhdistä jauheliha ja mausteet. Tee pieni koepaistos pannulla ja maista tarvitsetko lisää mausteita. Työnnä suolta suppilon päälle ja sido ylijäänyt osa solmulle, ettei makkara tursua ulos toisesta päästä. Käynnistä kone ja tursota taikinaa koneen läpi hitaalla vauhdilla suoleen. Tee yksi iso makkara tai useampi pieni. Kiepauta haluamasi pituinen makkara muutaman kerran ympäri tai sido paistonarulla. Jatka taikinan tursotusta kunnes olet käyttänyt taikinan loppuun. Katkaise suoli välillä, niin makkaroita on helpompi käsitellä. Jos haluat tehdä paksumpia makkaroita, käytä possun suolta. Voit myös käyttää lihana esim. kassleria, jolloin makkara on rasvaisempaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit