Reseptit

Mausteiset lammasmakkarat

Luonnonsuolta on saatavilla hyvin varustetuista lihakaupoista sekä markettien lihaosastoilta. Tarkista saatavuus kuitenkin ennen kokkailua, ja tilaa suolta tarvittaessa. Itse tehtyjä makkaroita voi varioida oman maun mukaan ja niitä voi maustaa mitä erilaisin tavoin. Lampaansuolesta tulee ohuita makkaroita ja possunsuolesta paksumpia.
  • 1 t 30 min
  • n. 12 annosta
  • 313

Ainekset

800 g
lampaanlihaa
200 g
silavaa tai hanhen- tai ankanrasvaa
2 rkl
savupaprikajauhetta
1 tl
mustapippuria
1 rkl
kanelia
2 rkl
harissaa
1 rkl
chilitahnaa
1 rkl
jauhettua juustokuminaa
1
nippu tuoretta korianteria hienonnettuna
1
nippu tuoretta minttua hienonnettuna
6
valkosipulinkynttä murskana
3 rkl
suolaa
3 rkl
hunajaa
lampaansuolta

Valmistusohjeet

  1. Laita suolet likoamaan ajoissa
    kylmään veteen. Anna niiden liota
    kylmässä vedessä pari tuntia ennen
    käyttöä.

    Murskaa mausteet huhmareessa
    hienoksi. Hienonna yrtit.

    Jauha liha ja silava makkarakoneen
    terän läpi haluamaasi karkeuteen.
    Yhdistä jauheliha ja mausteet. Tee
    pieni koepaistos pannulla ja maista
    tarvitsetko lisää mausteita.

    Työnnä suolta suppilon päälle ja sido ylijäänyt
    osa solmulle, ettei makkara
    tursua ulos toisesta päästä. Käynnistä
    kone ja tursota taikinaa koneen
    läpi hitaalla vauhdilla suoleen.

    Tee yksi iso makkara tai useampi
    pieni. Kiepauta haluamasi pituinen
    makkara muutaman kerran ympäri
    tai sido paistonarulla. Jatka taikinan
    tursotusta kunnes olet käyttänyt
    taikinan loppuun. Katkaise suoli
    välillä, niin makkaroita on helpompi
    käsitellä.

    Jos haluat tehdä paksumpia
    makkaroita, käytä possun suolta.
    Voit myös käyttää lihana esim.
    kassleria, jolloin makkara on rasvaisempaa.

Kommentit

    Näytä lisää