Köyhät ritarit

Kuivahtaneet pulla- tai leipäviipaleet sopivat ritareiksi loistavasti. Ripaus lisättyä suolaa tekee makeistakin herkuista täydellisen.

20.2.2015 8:29
Määrä8
Valmistusaika5
Energia331

Ainekset

  • 8 viipaletta

    pullapitkosta (mieluiten pari päivää vanhaa pullaa, niin ritarit onnistuvat paremmin kuin tuoreesta)

  • 1

    muna

  • 1 dl

    maitoa

  • 1 dl

    kermaa

  • 0,5 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 0,5 tl

    kanelia

  • ripaus suolaa

  • Paistamiseen

  • 50 g

    voita

  • Tarjolle

  • kermavaahtoa, hilloa tai marjoja

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa kermavaahto valmiiksi kylmään odottamaan ritareita. Sekoita muna, maito ja kerma laakeassa kulhossa. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla, kanelilla ja suolalla. Leikkaa pulla parin sentin viipaleiksi. Nosta 3-4 viipaletta kerrallaan munamaitoon vierekkäin. Kääntele niin, että viipaleet kostuvat tasaisesti. Paista kosteat viipaleet voissa molemmilta puolilta ruskeiksi. Tarjoile kermavaahdon ja hillon tai marjojen kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit