Jauheliha-sienimureke - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jauheliha-sienimureke

Lihamureke saa makua hernerouheesta ja sienistä.

23.2.2015 10:19
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t
Energia420 kcal / annos

Ainekset

  • 2 dl

    kuorittua hernerouhetta (esim. Milletti)

  • 3 dl

    kiehuvaa vettä

  • 1

    sipuli

  • 2 rkl

    öljyä

  • 100 g

    metsäsieniä säilöttyjä (myös kuivatut käyvät)

  • 500 g

    nauta-sikajauhelihaa

  • 1-2 dl

    raastettua juustoa

  • 2

    kananmunaa

  • 2 tl

    meiramia

  • 2 tl

    oreganoa

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä vesi kiehuvaksi ja kaada hernerouheen päälle. Sekoittele ja anna turvota noin 45 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota sitä rasvassa. Hienonna sienet ja laita pannulle. Jatka kuullotusta, kunnes sienistä ovat nesteet haihtuneet. Jäähdytä vähän. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin ja toimi sen jälkeen samalla lailla. Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja muotoile murekkeeksi. Nosta uunivuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit