Jauheliha-sienimureke

Lihamureke saa makua hernerouheesta ja sienistä.
  • 2 t
  • 4 annosta
  • 420 kcal / annos

Ainekset

2 dl
kuorittua hernerouhetta (esim. Milletti)
3 dl
kiehuvaa vettä
1
sipuli
2 rkl
öljyä
100 g
metsäsieniä säilöttyjä (myös kuivatut käyvät)
500 g
nauta-sikajauhelihaa
1-2 dl
raastettua juustoa
2
kananmunaa
2 tl
meiramia
2 tl
oreganoa
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä vesi kiehuvaksi ja kaada hernerouheen päälle. Sekoittele
    ja anna turvota noin 45 minuuttia.

    Hienonna sipuli ja kuullota sitä rasvassa. Hienonna sienet ja laita pannulle. Jatka kuullotusta, kunnes sienistä ovat nesteet haihtuneet. Jäähdytä vähän. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin ja toimi sen jälkeen samalla lailla.

    Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja muotoile murekkeeksi.

    Nosta uunivuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää