Uunibroileria ja riisipaistosta

Teresa Välimäki tuunaa perinteisen riisi-kanankoipipaistoksen morttelissa hienonnetuilla mausteilla ja linsseilla. Piristystä ruokaan tuo pannulla paahdetut sitruunat.
  • 4 annosta

Ainekset

4 kpl
maustamattomia broilerin koipireisiä
1 tl
suolaa
1 tl
savustettua paprikajauhetta
1 tl
currya
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
fenkolinsiemeniä
(1-2 tl
sitruunan raastettua kuorta)
2 rkl
öljyä
3 dl
riisiä
2 dl
kypsiä punaisia linssejä
6 dl
kasvislientä

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa broilerin koipireidet talouspaperilla ja leikkaa lihaan terävällä veitsellä viiltoja.

    Jauha morttelissa suola, paprikajauhe, curry, korianterin- ja fenkolisiemenet, halutessasi sitruunan raastettu kuori ja öljy tasaiseksi seokseksi. Hiero mausteseos koipireisien pintoihin. Kaada riisi, linssit ja liemi isoon uunivuokaan ja nosta päälle koipireidet.

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoile pannulla paahdettujen sitruunan puolikkaiden kera. Paahdetuista sitruunoista saa annoksen päälle puristettua ihanaa paahteista sitrusmehua.

    Vinkki: Tee omia mausteseoksia (kuten tässä suola + paprikajauhe + curry + korianteri + fenkoli) ja käytä niitä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti ruoanlaitossa, näin saat perusraaka-aineisiin lisää makua ja vaihtelua.

    Vinkki: Kokeile ruoan kanssa myös paahdettuja limetin puolikkaita. Paahdetut sitrukset ovat maukas ja kevyt ’kastike’ myös kalaruoille sekä kesällä kaikelle grilliruoalle.

    Vinkki: Voit sekoittaa riisin joukkoon myös kuutioitua paprikaa, porkkanaa tai muita kasviksia tai papuja. Kokeile myös tuoreita yrttejä kuten rosmariinia, timjamia tai lehtipersiljaa.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit