Munakoiso-jauhelihavuoka

Kasvis-jauhelihavuoka maistuu arkena. Gluteeniton vuoka saa makua kesäkurpitsasta, munakoisosta ja fetajuustosta.
  • 2 t
  • 6-8 annosta

Ainekset

1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
200 g
fetajuustoa
2 dl
juustoraastetta
Kastike:
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
400-500 g
karitsanjauhelihaa
800 g
tomaattimurskaa
2 dl
vettä
2 tl
kuivattua minttua
2 tl
kuivattua oreganoa
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita lämpiämään 175-asteeseen.

    Leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi ja ripottele niille reilusti suolaa. Tätä kutsutaan itkettämiseksi - se poistaa munakoisosta mahdollisen karvauden. Anna
    viipaleiden olla 15-30 minuuttia, jonka aikana munakoisoviipaleet alkavat ns. itkeä. Sen jälkeen voit huuhdella viipaleet nopeasti kylmällä vedellä. Leikkaa myös kesäkurpitsa samanmoisiksi viipaleiksi, ne eivät kaipaa
    itkettämistä.

    Tee kastike sillä aikaa, kun munakoisot ”itkevät”. Silppua
    sipulit pieneksi ja kuullota niitä hetki tilkassa öljyä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, oregano, minttu, ripaus suolaa ja rouhi joukkoon mustapippuria. Anna kastikkeen porista pienemmällä lämmöllä noin 10-15 minuuttia. Kastike saa olla tässä vaiheessa vielä löysää, sillä se imeytyy uunissa
    vihanneksiin.

    Kun olet huuhdellut tai pyyhkinyt munakoisot, lado niitä kerros uunivuoan pohjalle. Kaada päälle noin 1/3-1/2 kastikkeesta ja murenna sen pinnalle noin puolet fetasta sekä vähän juustoraastetta. Toista sama kesäkurpitsojen
    kanssa. Jos kesäkurpitsaa ja munakoisoa jää, säästä tilkka kastiketta kolmannelle kierrokselle ja toista vielä kerran.

    Jos vihanneksia jää vain muutama, asettele ne vielä pinnalle ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.

    Paista noin tunnin ajan. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä vuoka foliolla. Anna vetäytyä hyvin ennen tarjoilua.

    Paistos maistuu parhaalle seuraavana päivänä lämmitettynä.

Kommentit

    Näytä lisää