Mokkapalat

Legendaarisiin mokkapaloihin kuuluu kahvi-kaakaon makuinen tomusokerikuorrutus.
  • 1 t
  • 40 palaa
  • 160 kcal / pala

Ainekset

200 g
voisulaa
4
kananmunaa
3 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
maitoa
Kuorrutus:
500 g
tomusokeria
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
50 g
voisulaa
3/4 dl
vahvaa kahvia
2 tl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
nonparelleja

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Kuumenna uuni 190 asteeseen.

    Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne munavaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Lisää joukkoon maito varovasti sekoittaen. Lisää voisula ja sekoita.

    Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista noin 13-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

    Valmista kuorrutus sekoittamalla aineet sekaisin. Kaada seos mokkapalojen pohjan päälle ja levitä nuolijalla tasaiseksi. Ripottele päälle nonparellit heti, kuorrutus jähmettyy nopeasti. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää