Kanaviillokki - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kanaviillokki

Kanaviillokki saa makunsa currymausteseoksesta. Kastike tehdään keitetyn kanan liemestä. Unohda siis liemikuutiot!

26.2.2015 15:38
Määrä6
Valmistusaika2 t
Energia334 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    kokonainen kana

  • vettä niin paljon, että kana peittyy kattilaan

  • ainakin reilu litra

  • 2

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2

    porkkanaa

  • pala palsternakkaa

  • pala juuriselleriä

  • 1

    laakerinlehti

  • pari mustapippuria

  • ripaus suolaa

  • Kastike:

  • 8 dl

    kanan keitinlientä

  • 2 tl

    currymausteseosta

  • 4 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    kermaa

  • 1 dl

    kanan keitinlientä

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • tarvittaessa suolaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele kana ja nosta se kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että se peittyy kokonaan, reilu litra ainakin. Lohko joukkoon sipulit ja porkkanat sekä lisää mausteet. Anna kiehua noin 1 - 1 ½ t. Kuori pinnalta vaahtoa pois lusikalla. Nosta kana liemestä ja anna jäähtyä sen verran, että voit käsitellä sitä. Poista nahka ja luut. Revi murea liha käsin sopiviksi suikaleiksi. Käytä lihat kastikkeeseen. Siivilöi liemi. Laita kattilaan keitinliemi ja curry. Säästä vähän lientä suurustukseen. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita jauhot kerma-liemiseokseen ja kaada se ohuena nauhana kiehuvaan liemeen. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Lisää sitruunamehu. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää revityt kanan lihat kastikkeen joukkoon ja kuumenna. Tarjoile riisin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit