Kanaviillokki

Kanaviillokki saa makunsa currymausteseoksesta. Kastike tehdään keitetyn kanan liemestä. Unohda siis liemikuutiot!
  • 2 t
  • 6
  • 334 kcal / annos

Ainekset

1
kokonainen kana
vettä niin paljon, että kana peittyy kattilaan
ainakin reilu litra
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
1
laakerinlehti
pari mustapippuria
ripaus suolaa
Kastike:
8 dl
kanan keitinlientä
2 tl
currymausteseosta
4 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kermaa
1 dl
kanan keitinlientä
2 rkl
sitruunamehua
tarvittaessa suolaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele kana ja nosta se kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että se peittyy kokonaan, reilu litra ainakin. Lohko joukkoon sipulit ja porkkanat sekä lisää mausteet. Anna kiehua noin 1 - 1 ½ t.

    Kuori pinnalta vaahtoa pois lusikalla. Nosta kana liemestä ja
    anna jäähtyä sen verran, että voit käsitellä sitä. Poista nahka ja luut. Revi murea liha käsin sopiviksi suikaleiksi. Käytä lihat kastikkeeseen. Siivilöi liemi.

    Laita kattilaan keitinliemi ja curry. Säästä vähän lientä suurustukseen. Kuumenna kiehuvaksi.

    Sekoita jauhot kerma-liemiseokseen ja kaada se ohuena nauhana kiehuvaan liemeen. Sekoita ja anna kiehua
    miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Lisää sitruunamehu.

    Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää revityt kanan lihat kastikkeen joukkoon ja kuumenna.

    Tarjoile riisin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää