Shakshuka Lähi-idän tomaatti-munapaistos - Reseptit - Ilta-Sanomat

Shakshuka Lähi-idän tomaatti-munapaistos

Lähi-idän aamiaispaistos shakshuka on helppo valmistaa. Maukas paistos on sopii aamiaiselle tai brunssille.

4.3.2015 15:34
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 15 min

Ainekset

  • Tomaattikastike:

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    punasipuli

  • 1

    punainen paprika

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1

    punainen chili

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    tulista savupaprikajauhetta

  • 1 tl

    kanelia

  • hyppysellinen suolaa ja sokeria

  • 400 g

    laadukasta tomaattimurskaa

  • tai kypsiä sesongin tomaatteja n. 1 kg pilkottuna ja kokoonkeitettynä

  • loraus sitruunamehua

  • 2 dl

    kasvislientä

  • Lisäksi:

  • halutessi voit listätä ruokaan murustettua lampaanmaitofetaa tai vuohenjuustoa

  • 4-6

    kananmunaa

  • tuoretta korianteria

  • tuoretta leipää tarjolle

  • chilikastiketta tulisen maun ystäville

Valmistusohjeet

  1. Hienonna kastikkeen aineet. Kuumenna öljyä uunin kestävässä kasarissa ja lisää hienonnettu sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Kuullota hetken aikaa. Lisää mausteet ja jatka kuullotusta vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, sitruunamehu ja liemi. Anna kiehua 45 minuuttia tai kunnes tomaattikastike on kiehunut kokoon paksuksi kastikkeeksi. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee neljä koloa kastikkeeseen ja riko koloihin munat. Jos haluat lisätä mukaan juustoa, lisää pinnalle juustoa tässä vaiheessa. Nosta paistos uuniin ja paista noin 7 minuuttia tai kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Koristele pinta hienonnetulla korianterilla. Nosta paistos tarjolle. Sen voi syödä tuoreen leivän ja tulisen chilikastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit