Shakshuka Lähi-idän tomaatti-munapaistos

Lähi-idän aamiaispaistos shakshuka on helppo valmistaa. Maukas paistos on sopii aamiaiselle tai brunssille.
  • 1 t 15 min
  • 4 annosta

Ainekset

Tomaattikastike:
4 rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
punainen paprika
4
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1 tl
juustokuminaa
1 tl
tulista savupaprikajauhetta
1 tl
kanelia
hyppysellinen suolaa ja sokeria
400 g
laadukasta tomaattimurskaa
tai kypsiä sesongin tomaatteja n. 1 kg pilkottuna ja kokoonkeitettynä
loraus sitruunamehua
2 dl
kasvislientä
Lisäksi:
halutessi voit listätä ruokaan murustettua lampaanmaitofetaa tai vuohenjuustoa
4-6
kananmunaa
tuoretta korianteria
tuoretta leipää tarjolle
chilikastiketta tulisen maun ystäville

Valmistusohjeet

  1. Hienonna kastikkeen aineet. Kuumenna öljyä uunin kestävässä kasarissa ja lisää hienonnettu sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Kuullota hetken aikaa. Lisää mausteet ja jatka kuullotusta vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, sitruunamehu ja liemi. Anna kiehua 45 minuuttia tai kunnes tomaattikastike on kiehunut kokoon paksuksi kastikkeeksi. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Tee neljä koloa kastikkeeseen ja riko koloihin munat.

    Jos haluat lisätä mukaan juustoa, lisää pinnalle juustoa tässä vaiheessa.

    Nosta paistos uuniin ja paista noin 7 minuuttia tai kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet.

    Koristele pinta hienonnetulla korianterilla. Nosta paistos tarjolle. Sen voi syödä tuoreen leivän ja tulisen chilikastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää