Vappu Pimiän mäti- ja savuporoblinit

Maukas poro-juustolisuke maistuu blinien kanssa.
  • 10 bliniä

Ainekset

Taikina:
5 dl
täysmaitoa
20 g
hiivaa
ripaus sokeria
3 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
200 g
kermaviiliä
3
kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
½ dl
sulaa voita
voita paistamiseen
Täyte:
mätiä, smetanaa, punasipulia ja tilliä
Porolisuke:
100 g
kylmäsavuporoleikettä
50 g
ranskankermaa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
puolukoita (tuoreina tai pakastettuja)
mustapippuria, kourallinen hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita hiiva ja ripaus sokeria kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja jätä viileään kuplimaan yön yli.

    Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan.
    Vatkaa keltuaiset yön yli kuplineen taikinan joukkoon yhdessä kermaviilin, suolan ja sulaneen voin kanssa.

    Kääntele lopuksi joukkoon varovasti valkuaisvaahto.

    Paista blinejä blini- tai valurautapannulla voissa. Voit tehdä
    blineistä paksumpia tai ohuempia, pieniä tai isoja.

    Täytteen voi tehdä valmiiksi vaikka samaan aikaan, kun laitat taikinan kuplimaan. Silppua kylmäsavuporo pieneksi silpuksi.

    Silppua myös ruohosipuli tai persilja pieneksi. Sekoita hakkelukset yhteen tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Lisää joukkoon puolukat. Jos teet täytteen etukäteen, voit käyttää jäisiä puolukoita, jotka sulavat täytteeseen.

Kommentit

    Näytä lisää