Crêpes Suzette

Ranskalaisten lahja maailmalle ovat hurmaavat appelsiiniletut.
  • 1 t
  • 8
  • 317 kcal / annos

Ainekset

2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 ½ dl
maitoa
3
munaa
1 ½ dl
kylmää vettä
ripaus suolaa
50 g
sulatettua voita
Paistamiseen:
voita
Täyte:
100 g
pehmeää voita
1 dl
tomusokeria
½ tl
vaniljasokeria
2
luomuappelsiinin raastettu kuori
2 rkl
appelsiinin puristettua mehua
Liekitykseen:
appelsiinivoita
1 ½ dl
appelsiinilikööriä tai konjakkia

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä jauhot ja sokeri sekoituskulhossa.

    Lisää joukkoon maito ja munat. Vispaa vispilällä joukkoon
    vettä koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi sulatettu ja jäähtynyt voi.

    Anna turvota puolisen tuntia ennen paistamista.

    Sekoita taikinaa hyvin ennen paistamista. Paista ohuita isoja lettuja voissa.

    Yhdistä pehmeän voin joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Lusikoi noin 3 tl täytettä kerrallaan lettujen sisään. Käännä letut ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi kolmion muotoon.

    Säästä vähän appelsiinivoita liekitykseen.

    Kuumenna valurautapannu ja lisää siihen vähän appelsiinivoita. Nosta kolmion muotoon taitellut letut
    pannuun sulan voin päälle ja kuumenna.

    Valmista muutama lettu kerrallaan. Kääntele taitettuja lettuja appelsiinivoissa, jotta ne lämpenevät kunnolla.

    Kaada päälle likööri tai konjakki ja kuumenna. Ravistele vuokaa, jotta likööri imeytyy tasaisesti.

    Sytytä tulitikulla palamaan ja tuo letut pöytään vielä niiden liekehtiessä.

    Kun liekit ovat sammuneet, tarjoile letut vaniljajäätelön kanssa ja lusikoi pannulta lientä annosten päälle.

Kommentit

    Näytä lisää