Karitsa-kaalilaatikko - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karitsa-kaalilaatikko

Teresa välimäen kaalilaatikko valmistetaan karitsanlihasta ja maustetaan valkosipulilla ja timjamilla.

9.3.2015 13:27
Määrä4-6 annosta

Ainekset

  • n. 1 kg

    valkokaalia

  • 1

    sipuli

  • 3-4

    valkosipulinkynttä

  • 2

    porkkanaa

  • 2-3 rkl

    rypsiöljyä

  • 400 g

    karitsanjauhelihaa

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • 2-3 tl

    kuivattua timjamia

  • 2 dl

    lihalientä

  • 2 dl

    kermaa

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta porkkanat. Kuumenna tilkka rypsiöljyä isossa paistinpannussa ja kuullota kaalisuikaleet ja sipulit pehmeiksi parissa kolmessa erässä. Lisää pannulle erien väleissä tarvittaessa tilkka öljyä. Kaada suikaleet isoon kulhoon ja lisää porkkanaraaste. Ruskista jauheliha ja lisää sekin kulhoon. Kääntele ainekset hyvin sekaisin ja lisää myös mausteet. Kaada seos uunivuokaan ja kaada päälle liemi ja kerma. Voit käyttää myös vain lientä tai vain kermaa, makuasia. Paista 200-asteisessa uunissa 1 tunti ja laske sitten lämpöä 150-asteeseen. Jatka paistamista 0,5-1 tuntia. Tarjoile raikkaan kurkku-omenasalaatin kanssa. Vinkki 1: Voit korvata osan valkokaalista lehtikaalilla tai savoyn- eli kurttukaalilla. Vinkki 2: Mausta kaalilaatikkoa rohkeasti, kokeile myös muita yrttejä kuten vaikkapa rosmariinia, oreganoa, meiramia tai minttua. Vinkki 3: Voit valmistaa kaalilaatikon myös ilman kermaa, lisää silloin saman verran lientä. Kokeile halutessasi myös maustettuja ruokakermoja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit