Karitsa-kaalilaatikko

Teresa välimäen kaalilaatikko valmistetaan karitsanlihasta ja maustetaan valkosipulilla ja timjamilla.
  • 4-6 annosta

Ainekset

n. 1 kg
valkokaalia
1
sipuli
3-4
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2-3 rkl
rypsiöljyä
400 g
karitsanjauhelihaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2-3 tl
kuivattua timjamia
2 dl
lihalientä
2 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta porkkanat.

    Kuumenna tilkka rypsiöljyä isossa paistinpannussa ja kuullota kaalisuikaleet ja sipulit pehmeiksi parissa kolmessa erässä. Lisää pannulle erien väleissä tarvittaessa tilkka öljyä.

    Kaada suikaleet isoon kulhoon ja lisää porkkanaraaste. Ruskista jauheliha ja lisää sekin kulhoon. Kääntele ainekset hyvin sekaisin ja lisää myös mausteet.

    Kaada seos uunivuokaan ja kaada päälle liemi ja kerma. Voit käyttää myös vain lientä tai vain kermaa, makuasia.

    Paista 200-asteisessa uunissa 1 tunti ja laske sitten lämpöä 150-asteeseen. Jatka paistamista 0,5-1 tuntia. Tarjoile raikkaan kurkku-omenasalaatin kanssa.

    Vinkki 1: Voit korvata osan valkokaalista lehtikaalilla tai savoyn- eli kurttukaalilla.

    Vinkki 2: Mausta kaalilaatikkoa rohkeasti, kokeile myös muita yrttejä kuten vaikkapa rosmariinia, oreganoa, meiramia tai minttua.

    Vinkki 3: Voit valmistaa kaalilaatikon myös ilman kermaa, lisää silloin saman verran lientä. Kokeile halutessasi myös maustettuja ruokakermoja.

Kommentit

    Näytä lisää