Italialainen lihakastike ragú

Napolilainen ragú -kastike tehdään uunissa haudutellen kokonaisesta naudan paistista tai lavasta.
  • yli 4 t
  • 4 annosta
  • 343 kcal / annos

Ainekset

3
isoa sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2
varsisellerin vartta
3 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
voita
600 g
pala naudan paistia, lapaa, rintaa tai kylkeä kokonaisena palana
voi-öljy seosta ruskistamiseen
1
iso rosmariinin oksa
1
laakerinlehti
1
iso nippu oreganoa
3 dl
punaviiniä
3 dl
lihalientä
400 g
laadukasta tomaattimurskaa tai itse keitettyä tomaattikastiketta
3 rkl
tomaattipyreetä
ripaus sokeria
suolaa ja mustapippuria
2
peperonchinoa
2 rkl
jauheeksi hienonnettuja kuivattuja tatteja tai muita metsäsieniä
lopuksi lisää vielä tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuutioi porkkana sekä selleri pieniksi
    kuutioiksi. Kuullota vihanneksia padassa hetki, että ne pehmenevät ja ruskistuvat aivan vähän.

    Ruskista liha hyvin pannulla voi-öljyseoksessa ja nosta se pataan.

    Lisää pataan loput aineet, laita kansi päälle ja kuumenna
    levyllä kiehuvaksi. Kuumenna uuni 120 asteeseen ja nosta
    pata uuniin 4-6 tunniksi, riippuen lihan mureudesta.

    Revi valmis liha säikeiksi ja sekoita se hyvin hienonnetun basilikan kanssa kastikkeen joukkoon. Tarjoile pastan tai gnocchien kanssa.
  2. VINKKI ITALIASTA!

    Napolissa kypsä liha nostetaan kastikkeesta ja tarjoillaan erikseen pääruokana (secondo). Padassa muhinut tomaattikastike tarjoillaan pastan kanssa ennen pääruokaa (primo piatto).

Kommentit

    Näytä lisää