Karitsapullat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karitsapullat

Karitsapullat valmistuvat kuin itsekseen.

12.3.2015 14:38
Määrä4 annosta

Ainekset

  • Lihapullataikina:

  • 500-600 g

    jauhelihaa

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 2 tl

    kuivattua tai kourallinen tuoretta minttua

  • 2 tl

    ras el hanout -mausteseosta

  • 1 tl

    harissatahnaa

  • 1

    kananmuna

  • 1 dl

    korppujauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • 1

    sitruunan mehu ja kuori

  • Kastike:

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • loraus oliiviöljyä

  • 2 dl

    punaviiniä

  • 500 g

    paseerattua tomaattia

  • 1

    kanelitanko

  • vettä

  • suolaa ja pippuria

  • ripaus sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita mausteet, muna ja korppujauhot. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja raasta kuori. Yhdistä kaikki lihapullataikinan aineet tasaiseksi massaksi käsin sekoittaen. Anna tekeytyä hetken aikaa ja laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Silppua sipulit ja kuullota ne tilkassa oliiviöljyä uunin kestävässä astiassa. Kaada joukkoon viini ja lisää paseerattu tomaatti, kanelitanko ja vähän vettä. Lisää suolaa ja pippuria sekä ripaus sokeria. Tee taikinasta pieniä pullia. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja upota pullat kastikkeeseen. Jos kastike ei peitä pullia, lisää vettä. Hämmennä ja laita kansi päälle. Anna padan hautua uunissa vähintään tunti, mieluusti kaksi. Tarkista, etteivät pullat kuivu ja kääntele varoen. Nauti couscousin tai riisin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit