Fenkolikeitto

Vappu Pimiän fenkolikeitto on superhelppo valmistaa. Se sopii alkupalaksi monenlaisille illallisille.
  • 4 annosta

Ainekset

2
salottisipulia
2
tuoretta fenkolia
1 rkl
voita
1 ½ dl
valkoviiniä
½ l
kanalientä (kuutiosta tai itse tehtyä)
2 ½ dl
ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Silppua sipulit pieneksi ja leikkaa pestyt fenkolit viipaleiksi.
    Laita voi kattilan pohjalle ja freesaa sipulisilppua hetki. Lisää fenkolit ja jatka kuullottamista. Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehahtaa. Kaada sekaan kanaliemi. Odota, että keitto alkaa kiehua ja laske lämpöä niin, että se kiehuu hiljalleen.

    Anna porista noin vartin verran, että fenkolit ovat kypsiä. Lisää kerma ja sekoita sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

Kommentit

    Näytä lisää