Lemon posset ja kaurapitsit

Lemon posset on yksi jälkiruokien kuninkaita. Sitä sopii ylistää, sillä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan taivaallisen makuista ja helppo valmistaa.
  • 4 annosta

Ainekset

3,3 dl
purkki kuohukermaa
1 dl
sokeria
½ dl
tuorepuristettua sitruunamehua (sitruunoiden tulee olla todella happamia)
1
sitruunan raastettu kuori
Kaurapitsit:
60 g
voita
1 dl
sokeria
2 dl
kaurahiutaleita
3 rkl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1
muna
pari ripausta kanelia

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta sokeri ja kerma koko ajan sekoittaen. Lisää kiehahtaneen seoksen joukkoon sitruunankuori ja mehu. Kaada tarjoiluastioihin ja peitä kelmulla tai korkilla, jos tarjoat pikkupurkista.

    Laita kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi. Tarjoile kaurapitsien ja tuoreiden marjojen kera.
  2. Kaurapitsit:

    Sulata voi ja sekoita puuhaarukalla joukkoon kaikki aineet.

    Nostele taikinasta rkl kokoisia nokareita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

    Paista 200 asteessa 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla pellillä, jotta kovettuvat rapeiksi.

    Tarjoile possetin seurana tai vaikka kahvin kyljessä.
  3. Kiireessä tarjoile valmiita kaurakeksejä.

Kommentit

    Näytä lisää