Täytetyt paprikat

Kvinoalla ja jauhelihalla täytetyt paprikat maistuvat arkena. Niistä on helppo muokata kasvisversiot halutessaan. Korvaa jauheliha esimerkiksi hernerouheella.
  • 55 min
  • 4 annosta
  • 273 kcal / annos

Ainekset

2
isoa punaista paprikaa
1 ½ dl
kvinoaa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
200 g
jauhelihaa
1 rkl
oreganoa
suolaa
mustapippuria
2 rkl
kapriksia
200 g
raejuustoa
Lisäksi:
parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kypsennä paprikoita 2 minuuttia mikrossa täysteholla.

    Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä hetki ja lisää jauheliha. Ruskista jauheliha ja lisää oregano, suola, mustapippuria ja kaprikset. Sekoita joukkoon raejuusto sekä keitetty ja huuhdeltu kvinoa.

    Lusikoi täyte esikypsennettyihin paprikan puolikkaisiin ja raasta päälle parmesaania. Nosta paprikat uuniin noin 25 minuutiksi. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää