Teresa Välimäen broileripullat kookosliemessä

Teresa Välimäki tekee lihapyörykät broilerin jauhelihasta ja kypsentää ne chilillä ja sitruunaruoholla maustetussa kookosliemessä.
  • 4 annosta

Ainekset

400 g
broilerijauhelihaa
3 rkl
korppujauhoja
1 dl
kookoskermaa
1
kananmuna
2 rkl
paahdettua sipulia
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
currya
0,5 tl
chilijauhetta
1-2 tl
suolaa
Liemi:
2 rkl
ruokaöljyä
1
sitruunaruoho
pala inkivääriä
1-2
limen mehu ja raastettu kuori
4 dl
kookosmaitoa
4 dl
vettä
2 rkl
sweet chili -kastiketta
suolaa (tai 2-3 rkl kalakastiketta)
Lisäksi:
250-300 g vedessä liotettuja nuudeleita
hienonnettua korianteria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita paahdettu sipuli ja kuivamausteet morttelissa sekaisin.

    Lisää broilerijauhelihan joukkoon kaikki broileripullataikinan ainekset. Vaivaa taikinaa puuhaarukalla ja jätä sitten taikina lepäämään n. 15 minuutiksi.

    Kuumenna sillä välin öljy laakeassa kattilassa. Lisää kattilaan hienonnettu inkivääri, sitruunaruoho ja limen raastettu kuori, kuullota hetki miedolla lämmöllä.

    Kaada kattilaan myös kookosmaito ja vesi. Kiehauta ja mausta limen mehulla, sweet chili -kastikkeella ja suolalla.

    Pyörittele broileripullataikinasta pieniä pullia ja nosta ne kypsymään kuumaan liemeen. Hauduta pullat kypsiksi liemessä (10-15 minuuttia) ja tarjoile riisin tai nuudeleiden kera. Viimeistele annokset hienonnetulla korianterilla.

    Vinkki 1: Myös tavalliset lihapullat voi kypsentää liemessä tai kastikkeessa. Näin vältyt käristämiseltä!

    Vinkki 2: Kokeile broileripullataikinaan rohkeasti mausteita kuten esimerkiksi hienonnettua tuoretta korianteria ja minttua, hienonnettua tuoretta chiliä tai raastettua sitruunankuorta.

    Vinkki 3: Jos et pidä kookosmaidosta, voit tehdä kypsennysliemen kana- tai kasvisliemestä. Mausta silloin liemi aivan samaan tapaan kuin kookosliemikin.

Kommentit

    Näytä lisää