Kasviskeitto babylehtikaalista

Maukas kasviskeitto maustetaan parmesaanijuustolla ja syödään maalaisleivän kanssa.
  • 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
6
perunaa
3
sellerinvartta
4 rkl
oliiviöljyä
400 g
säilöttyjä kirsikkatomaatteja liemessä tai 250 g tuoreita
12 dl
kasvislientä
100 g
babylehtikaalia (vihanneshyllyn paketissa lukee kalettes tai springsprouts)
tavallinenkin lehtikaali käy
300 g
valkoisia papuja
merisuolaa
mustapippuria myllystä
parmesaanijuustoa
tarjolle maalaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Siivuta valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat. Pilko sellerinvarret. Kuullota pilkottuja raaka-aineita oliiviöljyssä hetki kattilassa.

    Lisää kattilaan tomaatit liemessään ja kasvisliemi. Anna kiehua kunnes perunat ovat melkein kypsiä.

    Poista babylehtikaalista kova kanta ja irrota lehdet toisistaan. Jos käytät tavallista lehtikaalia, leikkaa se suikaleiksi. Lisää lehtikaalit keittoon yhdessä papujen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

    Raasta keittoon parmesaanijuustoa ja tarjoile maalaisleivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää