Kolmioleivät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kolmioleivät

Kolmioleivät kuuluvat kello viiden teelle. Täytä ne kurkulla tai lohella.

18.3.2015 16:06
Määrä4 annosta

Ainekset

  • Kurkkuleivät:

  • ½

    kurkku

  • 8

    paahtoleipäviipaleita

  • 100 g

    tuorejuustoa

  • voi olla maustamatonta tai maustettua

  • Lohi-piparjuurileivät:

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 rkl

    raastettua tuoretta piparjuurta

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 2 rkl

    tillisilppua

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria rouhittuna

  • 4

    viipaletta kylmäsavu- tai graavilohta

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Levitä leiville tuorejuustoa ja lado juuston päälle kerros kurkkuviipaleita. Laita toinen leipäviipale kurkkujen päälle ja leikkaa leipä poikittain, niin että saat kaksi kolmiota. Jos haluat leivistä salonkikelpoisempia, leikkaa leivän reunat pois ennen puolitusta.

  2. Sekoita tuorejuustoon piparjuuri, sitruunamehu sekä halutessasi tillisilppu. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Levitä seos paahtoleiville niin, että neljällä on reilummin ja neljällä ohuelti. Asettele yksi lohiviipale leiville, joilla on paksumpi kerros juustoseosta. Paina toinen leipäviipale lohen päälle kanneksi, pieni määrä juustoa ”liimaa” leivän hyvin kiinni. Leikkaa halutessasi reunat pois ja sen jälkeen leipä poikittain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit