Kuivakakku Sacherin tapaan - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kuivakakku Sacherin tapaan

Perinteisen kuivakakun mausteet ovat tutut itävaltalaisesta sacherkakusta. Aprikoosihillo taikinassa ja suklainen kuorrutus muistuttavat sacherista ja tekevät kakusta vähän normaalia kuivakakkua juhlavamman.

18.3.2015 16:14
Määrä15 palaa

Ainekset

  • 200 g

    pehmeää voita

  • 1 ½ dl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 3

    kananmunaa

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 4 dl

    erikoisvehnäjauhoja

  • 3 rkl

    raaka- tai sokeroimatonta kaakaojauhetta

  • 1 ½ dl

    kermaa, ranskankermaa tai kermaviiliä

  • 4 rkl

    aprikoosihilloa

  • nokare voita ja korppujauhoa vuoan leivitykseen

  • Kuorrute:

  • 100 g

    tummaa suklaata

  • ½ dl

    kermaa

  • 1 tl

    voita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 180-asteeseen. Voitele sekä leivitä kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään eri kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon jauhoseosta ja kermaa vuorotellen. Sekoita lopuksi joukkoon aprikoosihillo. Kaavi taikina leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä. Laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuuma kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit