Kuivakakku Sacherin tapaan

Perinteisen kuivakakun mausteet ovat tutut itävaltalaisesta sacherkakusta. Aprikoosihillo taikinassa ja suklainen kuorrutus muistuttavat sacherista ja tekevät kakusta vähän normaalia kuivakakkua juhlavamman.
  • 15 palaa

Ainekset

200 g
pehmeää voita
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
2 tl
leivinjauhetta
4 dl
erikoisvehnäjauhoja
3 rkl
raaka- tai sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 ½ dl
kermaa, ranskankermaa tai kermaviiliä
4 rkl
aprikoosihilloa
nokare voita ja korppujauhoa vuoan leivitykseen
Kuorrute:
100 g
tummaa suklaata
½ dl
kermaa
1 tl
voita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 180-asteeseen. Voitele sekä leivitä
    kakkuvuoka.

    Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan jatkaen vatkaamista.

    Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään eri kulhossa.

    Lisää voi-sokerivaahtoon jauhoseosta ja kermaa vuorotellen.

    Sekoita lopuksi joukkoon aprikoosihillo.

    Kaavi taikina leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.

    Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä. Laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

    Kaada kuuma kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä.

Kommentit

    Näytä lisää